Stokić junak crveno-plavih

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Pogotkom Joce Stokića u 73. minutu fudbaleri Borca su u debiju 10. kola Premijer lige savladali Željezničar.

Napadač Banjalučana odlično je reagovao poslije centaršuta Srđana Bečelića, u padu uhvatio loptu i savladao nemoćnog Marijana Antolovića.

Ovom pobjedom Banjalučani su nastavili niz odličnih rezultata. Upisali su četvrtu uzastopnu pobjedu i izbili na peto mjesto, a istovremeno prekinuli seriju Željezničara od pet uzastopnih pobjeda, piše Glas Srpske.

Najavljivao je trener “crveno-plavih” Vinko Marinović da je ova utakmica utakmica istine za njegove fudbalere i sudeći prema onom što su oni pokazali ova ekipa može ravnopravno da se nosi sa svim rivalima u ligi.

Početak je bio prilično oprezan sa obje strane. U takvoj igri nije bilo previše pravih prilika, ali vrijedi istaći nekoliko situacija na obje strane. Borac je zaprijetio u 6. minutu, Aleksandar Subić je ubacio loptu sa lijeve strane, na drugoj stativi najviši je bio Petar Ilić, ali je loše zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

U 12. minutu prva od dvije izgledne šanse za goste. Rijad Bajić je uposlio Huana Manuela Vareu, koji je šutirao sa 11 metara, ali je Asmir Avdukić bio na visini zadatka. Bivši reprezentativac BiH odlično je intervenisao i u 22. minutu kada je zaustavio šut Nede Turkovića. U 25. Miloš Žeravica je pokušao šutom sa distance, a lopta je otišla preko gola. Najveću šansu domaći su imali u 31. minutu. Poslije duge akcije Joco Stokić je glavom uposlio Petra Ilića, koji je izbjegao ofsajd zamku, odlično “uhvatio” volej, ali je Antolović sjajno reagovao i odbranio njegov šut.

Prvih dvadesetak minuta nastavka proteklo je bez uzbuđenja, a onda je Miloš Žeravica šutom iz daljine najavio buđenje domaćih. Uslijedio je pobjednički gol Stokića, poslije kojeg je Željezničar preuzeo inicijativu. Pokušavali su da dođu do izjednačenja; najbolju priliku imao je Tomislav Tomić, ali je loptu poslao preko gola.

Statistika

Borac – Željezničar 1:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Stokić u 73. minutu.

Stadion: Gradski u Banjaluci.

Gledalaca: 5.000.

Sudija: Edin Jakupović (Bihać) 7.

Žuti kartoni: Stokić, Žižović (Borac), Bogdanović

Igrač utakmice: Joco Stokić (Borac) 7,5.

Borac: Avdukić 7, Pilipović 7, Jevtić 7 (od 84. minuta Radinović ), Žižović 7,5, Ilić 7,5 (od 67. minuta Jović -), Stokić 7,5, Žeravica 7, Subić 7, Kostić 7, Bečelić 7, Grujić 7 (od 90. minuta Savić -).

Željezničar: Antolović 7, Krešić 6 (od 64. minuta Nuspahić -), Kosorić 7, Bajić 6 (od 70. minuta Hadžiahmetović -), Turković 7, Varea 7, Čolić 6,5, Sadiković 6,5, Bogdanović 6, Tomić 6,5, Kosanović 6.