Stojković: Moramo da se plasiramo na EP

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rekao je danas da tim Dika Advokata ima velike šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.

“Ubeđen sam da ćemo ići na prvenstvo. Ovo je preozbiljna reprezentacija. Sada smo prava ekipa i mladost je dobila na iskustvu. Mi jednostavno moramo da budemo na prvenstvu u Francuskoj. Nikoga se ne plašimo na terenu. Poštujemo svakog rivala, ali znamo svoje vrednosti”, rekao je Stojković za sajt FSS.

On je dodao da je prednost Srbije u ovom trenutku što mnogi reprezentativci igraju u velikim evropskim klubovima.

Prema Stojkovićevim riječima, naredni protivnik “orlova”, selekcija Francuske, ima dobro uklopljen tim sa odličnim pojedincima.

“Francuzi su iskusni, znaju kako treba da igraju u svakom trenutku. Znaju da se brane, da drže loptu, a opasni su u napadu. Nadam se, međutim, da ćemo uz savete selektora osujetiti sve njihove pokušaje”, rekao je Stojković.

Dušan Basta, fudbaler italijanskog Lacija, smatra da je dobro što uoči kvalifikacija za EP nacionalni tim igra protiv jakog rivala, koji je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu ostavio odličan utisak.

“Protiv jačih rivala smo više motivisani. Igramo pred našom publikom i to je motiv više. Nadam se da će stadion biti pun. To bi nam pred početak kvalifikacija mnogo značilo. Želimo da ostavimo dobar utisak, mada nam rezultat nije u prvom planu. U kvalifikacijama će nam to biti primaran cilj”, rekao je Basta, jedan od najiskusnijih u državnom timu.

Bivši fudbaler Crvene zvezde vjeruje da reprezentacija protiv Francuske može da napravi dobar rezultat.

“Mnogi igrači su u međuvremenu stasali. Sada smo prava ekipa, koja zna da igra na rezultat. U takvom takmičenju to je veoma važno”, rekao je Basta.

Utakmica između Srbije i Francuske igra se u nedjelju od 20.45 na stadionu Partizana.