Drina doplovila do Premijer lige

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Fudbaleri Drine iz Zvornika osvojili su titulu prvaka Republike Srpske i po drugi put u svojoj istoriji igraće u Premijer ligi BiH.

Koliko su bili ubjedljivi svjedoči i podatak da su na kraju prvenstva imali 9 bodova više od drugoplasirane ekipe Podrinja iz Janje, piše Glas Srpske.

Po statističkim pokazateljima, Zvorničani su bili impresivni: ostvarili su najviše pobjeda – 15, od čega čak 7 u gostima. Imali su i 6 remija i svega 3 poraza uz najbolju gol razliku – +22.

Uz prigodnu svečanost proslavljena je titula šampiona Srpske, a već se počelo i sa razmišljanjima o učešću u Premijer ligi BiH.

“Vi ste ponos grada, jer će i Zvornik od sada imati svoje mjesto na fudbalskoj mapi BiH, mjesto koje i zaslužuje. Nadam se da ćete biti uspješniji nego prije četiri godine, kada ste samo jednu sezonu igrali u Premijer ligi. Gradska uprava i sponzori, koje ćemo naći, treba da pronađu interes da klubu omoguće što bolje uslove za trening i takmičenje”, rekao je Zoran Stevanović, načelnik opštine Zvornik.

Na početku prvenstva niko nije razmišljao o tituli. Međutim, trener Dragan Mićić i njegovi puleni su prebacili plan.

“Igračima pripadaju sve zasluge za titulu. Kada smo nakon četvrtog kola zaposjeli čelnu poziciju na tabeli, osjetili smo da možemo ići na prvo mjesto, što se ispostavilo tačnim. Igrali smo borbeno i disciplinovano u svakoj utakmici. Igrači su bili motivisani, željni prvog mjesta i titule. Ekipa, iako mlada, dugo je na okupu i krasi je uigranost. Evidentno je da smo igrali nešto bolje na strani i donijeli dosta bodova. To je zato što se ekipe koje su gostovale u Zvorniku igrale zatvorenije i teže je bilo probijati bunkere”, rekao je Mićić.

On se osvrnuo na zadatke koje klub očekuju u Premijer ligi.

“Treba da napravimo ekipu koja neće igrati samo jednu sezonu u Premijer ligi. Imamo dobru osnovu jer se većina mladih igrača afirmisala u Prvoj ligi RS i oni će činiti okosnicu u narednoj sezoni. Smatram da u sadašnjoj ekipi ima sedam do osam igrača koji mogu udovoljiti zadacima u novom prvenstvu. Moraćemo dovesti adekvatna pojačanja. Za sada ne bih o imenima, ali ćemo insistirati da to budu kvalitetni igrači”, dodao je Mićić

I kapiten tima Goran Maksimović u prvi plan stavlja kolektivan duh koji je vladao među mladim igračima.

“Svi smo se izdigli iznad finansijskih problema. Uspjeh je tim veći ako se zna da smo jedna od najmlađih ekipa u ligi. U ekipi je vladalo pravo drugarstvo jer je postojalo jedinstvo mladih igrača i nas nekolicine starijih. Mislim da su za titulu bile ključne pobjede nad Podrinjem i mrkonjićkom Slobodom, jer su nam bili najveći rivali za titulu”, rekao je Maksimović.

Mićić

Predsjednik Drine Miodrag Jevtić je rekao da je klub izuzetno zadovoljan radom trenera Dragana Mićića i da će mu predložiti nastavak saradnje.

“Predstoji razgovor sa upravom oko mog daljeg angažmana. Ukoliko sve bude po planu, namjeravam da zakažem početak priprema za 23. jun. Planirano je takođe da se jedan dio priprema od desetak dana obavi negdje izvan Zvornika”, rekao je Mićić.

Statistika

Za Drinu je u Prvoj ligi Republike Srpske nastupilo 25 igrača.

Svih 26 utakmica odigrali su kapiten Goran Maksimović i štoper Vlado Ivanović. Aleksandar Kikić je nastupio na 25, Slobodan Đurić na 23, Boško Lazić na 22 utakmice…

Najbolji strijelac je Vlado Ivanović sa 9 golova.

Ekipi Drine je dodijeljeno 70 žutih kartona i nijedan crveni.