Stevo Nikolić magnet za trofeje

[dropcap]MOSTAR[/dropcap] Kada neko sa tri različita kluba osvoji isto toliko titula u Premijer ligi BiH, te tome doda i trofeje u prvenstvu i Kupu Mađarske, onda se s pravom za njega može reći da je “taličan igrač”.

“Srećnom amajlijom” ili magnetom za pehare upravo smatraju Stevu Nikolića. Napadač Zrinjskog prvi trofej u bh. eliti podigao je u sezoni 2007/08 sa Modričom. Tri sezone poslije isti uspjeh je ponovio i sa banjalučkim Borcem, dok trenutno brani titulu sa Mostarcima.

“U šali su znali kazati da, ako klub želi da osvoji titulu, onda treba dovesti mene u svoje redove. Tako nekako izgleda, ja imam neke zasluge, davao sam često važne golove, ali ipak smatram da je uspjeh kolektivan, bez obzira šta uradi pojedinac. Imao sam i sreće da sam uvijek nastupao u dobrim ekipama, sa visokim ambicijama i očekivalo se da osvojimo trofej. Jedino je to bilo na neki način nenadano u Modriči”, kaže Nikolić, koji, pored uspješne karijere, ipak ima neostvarenih sportskih želja, pišu Nezavisne novine.

“Dupla kruna u BiH je nešto što mi nekako nedostaje. Volio bih i možda mi se posreći upravo sa Zrinjskim. Takođe, želja mi je kada jednog dana napustim Mostar da se skrasim negdje u inostranstvu. Volio bih da sam ostao duže od po dvije godine provedene u Mađarskoj i Rumuniji”, smatra Nikolić.

U Mostaru se osjeća kao kod kuće. Loša iskustva u gradovima u kojima je živio i zarađivao “sportski hljeb” nema. Kako kaže, nosi samo lijepe uspomene, pamti dobru atmosferu, a tome su uveliko doprinijeli i rezultati. Prije “plemića” branio je boje još sedam klubova, od kojih dva ipak zauzimaju posebno mjesto.

“Modriča će uvijek biti nešto značajno za mene. Možda zato što sam tu proveo najduže vremena. Na neki način, nakon dolaska iz Srbije, tu sam stekao i igračku afirmaciju. Neizostavna je, naravno, i Banjaluka, koja će mi uvijek biti u srcu. Tu mi je bilo najljepše, jer se tokom igranja za Borac rodila moja kćerkica Sofija. Kćerka je uz suprugu Branku ujedno moj najvjerniji navijač i podrška”, naglasio je Nikolić.

Iako u sjeni tadašnjih turbuletnih dešavanja u N/FS BiH, napadač “plemića” 2008. godine ubilježio je i dva nastupa za A reprezentaciju BiH. Odigrao je u prijateljskim utakmicama sa Azerbejdžanom i Japanom i postigao jedan pogodak. Danas prati dešavanja vezana za “zmajeve”, kojima predviđa uspjeh i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“BiH ima odličnu ekipu, sjajne igrače koji nastupaju u najjačim ligama svijeta i ovo je najsjajniji period. Niko ne može posumnjati u plasman u Francusku, što će biti nova dodatna afirmacija za bh. fudbal i državu. Drago mi je što poziv dobijaju i neki igrači iz Premijer lige BiH”, zaključio je Nikolić.