“Sokolovima” prijao povratak u Istočno Sarajevo

[dropcap]ISTOČNO SARAJEVO[/dropcap] Minimalnom pobjedom protiv Travnika rezultatom 1:0 fudbaleri Slavije prekinuli su negativnu seriju od četiri utakmice bez pobjede.

Ujedno je ovo za “plavo-bijele” bio prvi ovosezonski trijumf pred domaćom publikom, jer su zbog rekonstrukcije terena pet domaćih mečeva odigrali u Foči.

Izabranici Dragana Radovića nisu pružili najbolju partiju, ali su uspjeli stići do pobjede koja je mnogo više od tri boda.

Poslije prvih šest kola “sokolovi” su zauzimali treću poziciju sa 12 bodova, a potom su u četiri utakmice osvojili svega jedan. Igrači su izgubili samopouzdanje i pred susret sa Travnikom vladala je velika trema u svlačionici premijerligaša iz Istočnog Sarajeva, jer su imali ogromnu želju da na svom terenu ostvare pobjedu.

“Zadovoljan sam rezultatom, ali ne i igrom. U prvom poluvremenu bilo je dobro, ali u nastavku smo stali i dozvolili protivniku da konstantno napada. Na kraju ovo je velika pobjeda, jer će upravo ona vratiti pozitivnu atmosferu među nas i, nadam se, odraziti se na preostale utakmice do zimske pauze”, naglasio je Mladen Lučić, standardni čuvar mreže Slavije.