“Sokolovi” ipak optimisti

[dropcap]ISTOČNO SARAJEVO[/dropcap] Bez obzira na tešku materijalnu situaciju, deficit u igračkom kadru na više pozicija te remi na početku nove sezone sa Zrinjskim u Foči, stručni štab i igrače Slavije optimizam ne napušta.

“Svjesni smo nezavidne situacije u kojoj se klub nalazi. Posebno se to odnosi na finansije, ali isto tako neka pojačanja su nam neophodna. Gotovo u svakoj liniji treba nam po jedan igrač, što je najbolje pokazala utakmica sa Zrinjskim, u kojoj smo imali oscilacija”, rekao je trener Dragan Radović i dodao: “Nismo nezadovoljni podjelom bodova. Možda smo, uz malo sreće, mogli i do pobjede, ali isto tako i do poraza. Bez obzira na sve, mi smo optimisti i vjerujemo da ćemo uspjeti prevazići sve poteškoće.”

Jedna od glavnih uzdanica premijerligaša iz Istočnog Sarajeva je Zoran Kokot. Iskusni fudbaler je bio najveća prijetnja za gol “plemića”, pišu Nezavisne novine.

“Iako ostaje žal za nekim prilikama, nismo nezadovoljni bodom na otvaranju sezone. Bitno je da nismo poraženi te da učinimo sve da narednog vikenda u gostima kod Radnika u Bijelijni osvojimo bodove”, smatra Kokot.