Miler želi da se rekord vrati u familiju

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Legendarni njemački centarfor Gerd Miler siguran je da će njegov prezimenjak Tomas oboriti rekord po broju postignutih golova na Mundijalima.

Rekorder po ukupnom broju golova na Mundijalima je Brazilac Ronaldo, koji je bio strijelac 15 golova. On je 2006. oborio rekord Gerda Milera, koji je do tada bio najbolji strijelac.

Na putu Tomasa Milera nalazi se i rekord Miroslava Klosea, strijelca 14 pogodaka. Veteran i jedini pravi napadač u selekciji Njemačke je u ponedeljak u duelu sa Portugalom ostao na klupi.

“Siguran sam da će Tomas Miler (24) oboriti rekord po broju postignutih golova na svjetskim prvenstvima, jer će igrati na još dva ili tri do kraja karijere”, rekao je Gerd Miler, a prenosi B92.

Tomas Miler je 2010. postigao pet golova, a u ponedeljak protiv Portugala (4:0) zabilježio je het-trik u prvoj utakmici šampionata.

Centarfor Njemačke iz sedamdesetih godina rekao je i da se nada da će njegov prezimenjak zadržati titulu najboljeg strijelca turnira.

“Držim mu palčeve. To što niko nikada nije odbranio titulu najboljeg strijelca i to samo pokazuje koliko je to teško. Nije dovoljno biti u dobroj formi, treba imati i sreće”, rekao je Miler.