Slavija “kraća” za 1.500 maraka

[dropcap]ISTOČNO SARAJEVO[/dropcap] Fudbalski klub Slavija kažnjen je sa 1.500 maraka zbog propusta u organizaciji utakmice protiv Zrinjskog u prvom kolu Premijer lige BiH u Foči, gdje igraju kao domaćini.

Ovog puta na istom stadionu dočekuju Željezničar, ali su radovi na organizaciji utakmice uveliko u toku.

Na Gradskom stadionu u Foči nije bio pripremljen dio tribine za navijače iz Mostara, zbog čega je u prvom kolu utakmica kasnila 30 minuta. Kazna je stigla na adresu premijerligaša iz Istočnog Sarajeva, iz kojeg poručuju da će stadion biti spreman za predstojeći komšijski derbi.

“Stadion će biti spreman za utakmicu, a vodićemo računa i o tome da pristalice i jednog i drugog tima stignu na meč bez problema. Tražićemo da navijači Željezničara idu preko Rogatice i Goražda, a ‘sokolovi’ preko Miljevine. Ostvarićemo koordinaciju sa policijom i vjerujem da će sve proteći u najboljem redu”, rekao je Zdravko Šavija, predsjednik Slavije.

Dok uprava priprema sve za odigravanje utakmice, fudbaleri naporno treniraju i spremaju se da odmjere snage sa komšijama iz Sarajeva. Svi igrači su spremni, tako da će trener Dragan Radović biti na slatkim mukama koga od fudbalera da uvrsti u startnu postavu.

“Pred nama je utakmica protiv izuzetno kvalitetnog protivnika, ali na teren izlazimo sa namjerom da osvojimo tri boda. Pokazaćemo da smo ‘tvrd orah’ i potrudićemo se da obradujemo navijače”, rekao je Duško Radosavljević, fudbaler Slavije.