Asmir Avdukić: Na “Pirotu” po prvu pobjedu

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Iskusni golman Borca Asmir Avdukić nije zabrinut zbog dva startna poraza Banjalučana i vjeruje da će naporan rad tokom priprema veoma brzo uroditi plodom.

“Protiv Mladosti smo odigrali loše, protiv Sarajeva je bilo nešto bolje, ali je ‘bordo’ tim trenutno bez premca u Premijer ligi BiH. Evidentno je da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre i siguran sam da ćemo veoma brzo uspjeti da naplatimo sav proliven znoj tokom pripremnog ciklusa. Nadam se pobjedi već u subotu na travničkom stadionu ‘Pirota'”, naglasio je Avdukić.

Kao glavni razlog za nešto lošiju igru “jedinica” “crveno-plavih” ističe veliki broj novih igrača, koji su ovog ljeta pristigli na Gradski stadion, piše Glas Srpske.

“Praktično imamo novu ekipu, a uz sve to nekolicina igrača se kasno priključila pripremama. Potrebno je da se dobro uigramo i onda će rezultati biti znatno bolji”, nastavio je Avdukić.

U narednom kolu Banjalučani u subotu od 17.30 gostuju na stadionu “Pirota” u Travniku, gdje će snage odmjeriti sa istoimenom domaćinom.

“U Travniku po tradiciji igramo dobro i vjerujem da, bez obzira na kadrovske probleme, možemo da se sa ovog gostovanja vratimo neporaženi, možda i sa cijelim plijenom”, dodao je Avdukić.

Borac i Travnik su do sada odigrali 16 utakmica u kojima su Banjalučani zabilježili 9 pobjeda, 2 remija i 5 poraza uz gol-razliku 25:17. Na “Piroti” je odigrano 8 utakmica u kojima su “veziri” četiri puta slavili, jednom igrali neriješeno i tri puta izgubili uz gol razliku 11:9.

Virus

Kako sada stvari stoje, Borac ni u Travniku neće biti kompletan, jer se nekoliko igrača žali na stomačni virus.

“U ekipu se vraća Aleksandar Subić, koji je odradio crveni karton iz prošlog prvenstva. Stefan Savić je zaradio udarac na treningu i njegov nastup je neizvjestan, dok se na povredu žali Petar Ilić. Problema sa virusom, koji izaziva temperaturu i povraćanje, imaju Joco Stokić, Aleksandar Malbašić i Luka Gajić. Uz sve to još nije riješena dokumentacija za Jovana Kastratovića. Sve u svemu, teška situacija, ali vjerujem da će sve biti znatno bolje do subote”, naglasio je Vinko Marinović, šef stručnog štaba Borca.