Skolari moli za oproštaj

[dropcap]BELO HORIZONTE[/dropcap] Luiz Felipe Skolari, selektor fudbalske reprezentacije Brazila, rekao je da moli brazilski narod za oproštaj nakon ponižavajućeg poraza od Njemačke u polufinalu prvenstva svijeta.

Nevjerovatnim debaklom (7:1) raspršeni su snovi “karioka” o šestoj planetarnoj tituli, a bolan poraz, pravi slom, najteži je u istoriji “zemlje fudbala”.

“Molimo brazilski narod da nam oprosti. Uradili smo sve što smo mogli, dali sve od sebe, ali smo za protivnika imali sjajnu Njemačku. Ja sam odgovoran, ja sam krivac za katastrofalan rezultat, jer sam birao igrače i taktiku”, izjavio je Skolari, dodajući da tim nije mogao da se vrati u meč poslije zapanjujućih 45 minuta.

“Mislim da čak ni Nijemci neće moći da objasne šta se dogodilo večeras. Međutim, djelovali su moćno, ubjedljivo su trijumfovali i zaslužuju respekt za ono što su prikazali”, kazao je Skolari.

Njemačka je ostvarila najubjedljiviju pobedu na planetarnim smotrama, a strijelac Tomas Miler smatra da je trijumf potpuno zaslužen.

“Ostvarili smo cilj. Slavili smo neočekivano ubjedljivo, ali mislim da je to zasluženo, jer smo dali sve od sebe. To ćemo uraditi i u finalu, daćemo i srce i dušu da pobijedimo u borbi za titulu”, poručio je Miler.

Njemačka u meču za četvrtu titulu svjetskog prvaka, 13. jula u Rio de Žaneiru, čeka pobjednika drugog polufinalnog meča, u kojem se večeras od 22 sata u Sao Paulu sastaju Argentina i Holandija.