Sjeverna Koreja favorit na Mundijalu! (VIDEO)

[dropcap]RIO DE ŽANEIRO[/dropcap] Sjeverna Koreja je poznata po svojoj zatvorenosti i držanju naroda u neznanju kako bi lideri mogli jednostavnije vršiti propagandu, ali nekad zaista pretjeraju.

Na vijestima, naime, su objavili prolazak Sjeverne Koreje iz grupe na Svjetskom fudbalskom prvenstvu!

Naravno, nisu se ni plasirali na prvenstvo, ali to nije spriječilo tamošnje moćnike da narodu pruži malo igara, kad već s hljebom ne stoje najbolje. U svojim lažima nisu čak bili ni skromni; u osminu finala, gdje ih čeka Portugal, plasirali su se bez primljenog pogotka.

Pobijedili su Japan 7:0, Sjedinjene Američke Države 4:0 i Kinu 2:0. Neprijatelje su, kao što je vidljivo, deklasirali, Kineze “poštedili”. Pretjeralo se osim u rezultatu i s izborom protivnika jer nemoguće je da u jednoj grupi budu 3 reprezentacije s istog kontinenta.

Možda se neko pita zašto nije bilo Južne Koreje, ali odgovor je jasan – nisu se ni plasirali na prvenstvo, ako se pita Sjeverna Koreja!

I tako dan za danom, narod Sjeverne Koreje živi u nekom “paralelnom svemiru”.

Možda je sve samo šala, ali ukoliko jeste, neko se dobro potrudio jer je cijeli Youtube kanal prepun vijesti iz Sjeverne Koreje, koje su stare i po nekoliko mjeseci, a nemaju ni 100 pregleda. Prvi je to objavio Bleacher Report, sklon “vijestima” koje se mogu okarakterisati kao neozbiljne, prenosi Večernji list.

[youtube id=”ZJoRZOK18Fg” width=”620” height=”360”]