Sampaoli: Čile se može ponositi ovim timom

[dropcap]BELO HORIZONTE[/dropcap] Horhe Sampaoli, selektor čileanske fudbalske reprezentacije koja je poslije penala sa 3:2 eliminisana sa Mundijala u osmini finala protiv Brazila, ocijenio je da Čile treba da bude ponosan na svoj tim, koji je po igri zaslužio pobjedu.

Sampaoli je rekao da ga boli ovaj poraz, ali da cijeli čileanski narod mora da bude “ponosan na ono što su njegovi sinovi pružili na terenu”.

“Svi igrači su izgarali na terenu za kolektiv, rizikovali su svoje zdravlje i zato Čile treba da bude zahvalan ovim igračima”, rekao je Sampaoli na konferenciji za novinare.

Dodaje da ne može da sakrije tugu zbog eliminacije, jer su igrači svih 120 minuta igrali punom snagom.

“Boli način na koji smo izgubili, jer smo bili ubijeđeni da ćemo proći u četvrtfinele…Čileanski narod mora da bude ponosan na snagu koj su igrači pokazali igrajući protiv Brazila”, rekao je Sampaoli.

On je naglasio da ovakvo izdanje Čilea na Mundijalu u Brazilu zaslužuje da uđe u istoriju.

“Vjerujem da su igrači već ušli istoriju, sa Medelom i Vidalom koji su se izlagali opasnosti od ozbiljnih povreda. Moralni smo pobjednici, ali ta mi se uloga ne sviđa. Moral se ovdje ne boduje, pobijedio je Brazil, nastavlja takmičenje, a mi se vraćamo kući”, rekao je Sampaoli.

Čile je izgubio nakon jedanaesteraca od Brazila, iako je imao veliku šansu za trijumf, pošto je Maurisio Pinilja kod rezultata 1:1, pogodio prečku u 118. minutu, dva minuta prije kraja produžetaka.