Sadiković: I oslabljeni imamo snagu za Radnik

[dropcap]TUZLA[/dropcap] U okviru 7. kola BHT Premijer lige BiH fudbaleri bijeljinskog Radnika i tuzlanske Slobode odigraće utakmicu na Gradskom stadionu u Bijeljini.

Denis Sadiković, trener Slobode, u ovom susretu neće moći da računa na Semira Bajraktarevića zbog kartona i Mirhada Mehanovića koji je povrijeđen, dok se u tim vraća Samir Efendić nakon crvenog kartona kojeg je dobio u utakmici protiv Olimpika.

Njegova želja je da tuzlanska ekipa ostane neporažena jer, kako je rekao, Radnik ima bolju ekipu od dosadašnjih rezultata.

“Iako ćemo biti oslabljeni imamo dovoljno snage da se suprotstavimo Radniku. Iza nas je 15 dana pauze, ekipa je osvježena, dobro smo trenirali i ako ponovimo igru kao protiv Zrinjskog, rezultat neće izostati. Radniku je ovaj meč zadnja šansa da uhvate priključak za ostalim timovima i mišljenja sam da možemo iskoristiti taj njihov imeprativ kako bismo došli do bodova”, zaključuje Sadiković.

Damir Mehidić je vrlo optimističan uoči gostovanja u Bijeljini.

“Igrali smo s njima onu prijateljsku utakmicu pred početak sezone i sigurno je da dobro znamo njihove prednosti i mane. Ako odigramo maksimalno i agresivno kao što smo to uradili protiv Zrinjskog ubijeđen sam da ćemo kući donijeti nove bodove. Učinićemo sve da se neporaženi vratimo iz Bijeljine”, kaže on.

Poslije ove utakmice crveno-crnom timu dolazi Željezničar nakon kojeg gostuju u Vitezu, Gradačcu i Travniku u okviru Kupa BiH.

Utakmica, koja je na rasporedu 13. septembra u 16.30, moći će se pratiti u direktnom TV prenosu na BHT-u.