Nemoguću misiju pretvorio u opstanak

[dropcap]BIJELJINA[/dropcap] Kada je Uprava Mladosti iz Velike Obarske prošle jeseni angažovala trenera Dušana Jevrića debitant u Premijer ligi je imao svega 4 boda iz 6 kola.

Bio je to pun pogodak jer je vrsni strunjak uspio da sklopi kockice i od novajlije u eliti napravi respektabilan sastav koji je uzimao bodove u Banjaluci, Sarajevu, ali i kod “kuće” – u Bijeljini!

“Zadovoljan sam sezonom mada uvijek može bolje. Po preuzimanju tima nismo imali nijednu pobjedu. Počeo sam sa misijom obezbjeđivanja opstanka, koja je do tada bila nemoguća. Već na mom debiju na ‘Koševu’ protiv Sarajeva napravili smo veliko iznenađenje osvajanjem boda. Naravno da poslije ovog uvodnog rezultata dolazi u sljedećem kolu i prva pobjeda kući protiv Rudar Prijedora, a zatim i nad Olimpikom 1:0… Do kraja jesenjeg dijela prvenstva osvojili smo 18 bodova što nam je dalo realnu šansu za renesansu na proljeće”, priča Jevrić za Glas Srpske.

Na kraju jeseni je otpušteno 12 igrača čime se počela praviti selekcija.

“Oni objektivno nisu mogli iznijeti ogroman teret koji ih je čekao. Sa rukovodstvom kluba sam napravio plan i program priprema i odabir igrača. Uz dobro urađene pripreme spremno smo dočekali start šampionata. Igrači poput, Delimira Bajića, Srđana Savića, Vukašina Benovića, Lazara Zečevića, te Dragana Ristića donijeli su novi kvalitet. Bili smo pravi hit sezone”, kaže Jevrić.

Iskusni trener treba da razgovora sa čelnicima Mladosti oko svog statusa u klubu.

“Postoji obostrana želje za nastavak saradnje. Narednih dana biće jasnija slika. Bijeljina je grad, pored rodnih Berana u Crnoj Gori i Beograda, gdje sada živim, mjesto kome se jako radujem i u kome se osjećam kao kod kuće”, zaključio je Jevrić.