Ronaldo odbio da primi Zlatnu kopačku zajedno sa Suarezom?

[dropcap]MADRID[/dropcap] Fudbaler Reala Portugalac Kristijano odbio je da primi nagradu “Zlatnu kopačku”, koja se dodjeljuje najboljem strijelcu na svečanosti na kojoj je trebalo da bude i novi napadač Barselone Urugvajac Luis Suarez.

Ronaldo je prošle sezone u dresu Reala u Primeri postigao 31 gol, koliko i Suarez za Liverpul u Premijer ligi. Primera i Premijer liga imaju istu kvotu 2, tako da su Portugalac i Urugvajac podijelili prvo mjesto u trci za “Zlatnu kopačku” sa po 62 boda, piše Kurir.

Ronaldo i Suarez trebalo je da dobiju nagradu uoči “El klasika”, koji je na programu 25. oktobra. Španski mediji navode da je Ronaldo odbio da primi nagradu na istoj svečanosti sa Suarezom, a odlučeno je da termin bude promijenjen.

Na kraju je odlučeno da Ronaldo primi nagradu na ceremoniji koja će biti organizovana u novembru, a naknadno će biti određeno kada će Suarez da dobije “Zlatnu kopačku”.

Nagrada “Zlatna kopačka” dodjeljuje se najboljem strijelcu u evropskim fudbalskim ligama od 1968. godine. Posljednji put “Zlatna kopačka” je pripala dvojici igrača u sezoni 2004/2005. kada su Tijeri Anri i Dijego Forlan postigli po 25 golova.