Roben ponosan: Dali smo sve

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Arjen Roben rekao je da je ponosan na svoju ekipu jer je dala sve od sebe u polufinalnoj utakmici na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine.

On je dodao da tim mora brzo da zaboravi taj poraz i okrene se utakmici za treće mjesto.

Holandija nije uspjela da se plasira u finale Svjetskog prvenstva u Brazilu, pošto je u srijedu uveče u Sao Paulu, poslije izvođenja jednanesteraca izgubila od Argentine sa 2:4.

“Dali smo sve, sve, svi zajedno, ali, ispali smo i to je loše. Nevjerovatno sam ponosan na naš tim, zaista. Moramo da se okrenemo utakmici protiv Brazila, pošto ovaj tim ima potencijal”, rekao je Roben, preneli su holandski mediji.

Roben i Dirk Kojt su postigli golove za Holandiju, a golman Argentine Serhio Romero odbranio je šuteve Rona Vlara i Veslija Snejdera.

“To su penali. Bili smo blizu finala. Ali, oni su ih bolje izveli. Nažalost, tako je”, rekao je Roben, a prenosi B92.

Snejder, koji je promašio penal, smatra da je njegova ekipa “zaslužila više”.

“Teško nam je pao ovaj poraz. Zaslužili smo nešto više. Možda smo ranije mogli da riješimo utakmicu. Mislim da je samo jedan tim želio penale, a to je Argentina”, rekao je on.

Fudbaler Galatasaraja preuzeo je svoj dio odgovornosti.

“Ovo stvarno boli, ali to je fudbal. Moram da preuzmem dio odgovornosti. Ponekada stvari podju naopako, a to mrzim”, rekao je Snejder.

Holandija će u subotu, 12. jula od 22 časa u Braziliji igrati protiv Brazila, utakmicu za treće mjesto. Brazil je u utorak uveče u polufinalu izgubio od Njemačke sa 1:7.