Remi Borca i Širokog Brijega

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap]m Na Gradskom stadionu je u okviru 6. kola BH Telekom Premijer lige BiH gostovao lider na tabeli, Široki Brijeg, sastav za respekt, koji je u dosadšnjih pet kola ostvario četiri pobjede i remi.

Trener Borca je izvršio dvije promjene u odnosu na duel sa Olimpikom; umjesto Đajića i Radinovića na teren su istrčali Jevtić i Žižović.

Prva ozbiljnija prilika na susretu viđena je u 8. minuu, kada je Žeravica izveo slobodan udarac sa nekih 18 metara, ali je lopta od živog zida završila u korneru. Isti igrač je ubacio iz ugla, a kapiten Grujić. ostavljen od odbrane gostiju. sa pet metara glavom donosi prednost Borcu, piše fkborac.net.

U 21. minutu Stokić je iz okreta šutirao sa nekih 20 metara, da bi lopta otišla pored lijeve stative Soldinog gola.

Prvi udarac prema golu Avdukića gosti su uputili u 30. minutu. Šutirao je Kožulj, ali je bio neprecizan. Zatim je Vagner zaprijetio u 40. minutu. Oštar udarac sa linije 16-erca i lopta je prohujala pored desne stative gola Avdukića. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena gosti su mogli do izjednačenja, ali je Zakarić pogodio prečku.

Ono što im nije tada pošlo “za nogom” jeste na otvaranju drugog poluvremena. Brekalo je bio najviši u skoku pred golom Avdukića za veliku radost gostiju. Vrlo lako su Širokobriježani mogli do vođstva u 64. minutu, ali su se spetljali Ćorić i Ćorluka pred golom Avdukića, a zatim je Žeravica spasio svoj tim onog najgoreg.

Borac je pokušavao uglavnom preko lijeve strane ugroziti Solda. Najbliži pogotku bio je Subić, kada je poslije dodavanja Pilipovića šutirao snažno ali samo u vanjski dio mreže. Ponovo je Subić probio lijevu stranu i odlično ubacio prema Grujiću, čiji šut sa gol linije izbacuje u polje Ćorić.

Statistika

Stadion: Gradski u Banjaluci

Gledalaca: 2.000

Sudija: Muamer Bureković (Zenica)

Žuti kartoni: Stokić, Žižović (Borac), Brekalo, Pehar, Plazonić (Široki Brijeg).

Borac: Avdukić, Bečelić, Jevtić, Kostić, Pilipović, Grujić, Žeravica, Ilić (od 65. minuta Dujaković), Žižović (od 68. minuta Radinović), Subić (od 89. minuta Jović), Stokić.

Široki Brijeg: Soldo, Ćorić, Brekalo, Laštro, Marković, Pehar (od 59. minuta Plazonić), Kožulj (od 88. minuta Ivanković), Ćorluka (od 87. minuta Ljubić), Zakarić, Vagner, Landeka.