Real rekordom od 120 miliona uzima Monaku napadača

Španski listovi “Marca” i “AS” osvanuli su ove srijede u sličnom izdanju, s njihovih naslovnica smješka se buduća superzvijezda svjetskog nogometa, a čini se i uskoro novi igrač Real Madrida.

Prema pisanju Španaca, Real Madrid je spreman da sruši svjetski rekord i da za 18-godišnjeg Francuza Kajliana Mbapea plati najveću odštetu ikada.

Mladi napadač oduševio je Evropu ove sezone odličnim nastupima u dresu Monaka. U 32 utakmice zabio je 19 i namjestio 11 golova ove sezone, a posebno je inspirisan bio u proteklih mjesec i po postigavši 11 golova uz pet asistencija u samo 9 nastupa.

Njegova vrijednost na popularnom Transfermarktu pokazuje nevjerovatan uspon mladog fudbalera koji je ponikao u Monakovoj školi. U julu, prije početka sezone, bio je procijenjen na tek milion evra, a danas ga ista stranica procjenjuje na više od 10 miliona evra. Tržišna cijena je i deset puta veća jer su za njega zainteresovani najveći evropski klubovi.

“AS” piše da je Monako već odbio jednu ponudu od 110 miliona evra, navodno od jednog engleskog kluba, pa u Realu znaju da će morati da ponude više ako žele da pobijede konkurenciju u ovoj trci. U Monaku će teško odbiti toliki novac, voljeli bi da zadrže Mbapea u svojim redovima, ali računaju i da bi već na ljeto njegova cijena mogla dodatno porasti nakon što upiše prve nastupe za Francusku i s Monakom napravi još koji korak u Ligi šampiona.

Osim Reala, mladog napadača, kojeg često uspoređuju s Tjerijem Anrijem, žele i Barselona, PSŽ te gotovo svi engleski velikani.

(Index.hr)