Hamilton strahuje zbog duplih bodova

[dropcap]OSTIN[/dropcap] Vozač Mercedesa Luis Hamilton negoduje zbog toga što se bodovi s posljednje trke dupliraju, jer bi mogao da izgubi titulu.

Tri trke prije kraja sezone britanski vozač vodi u generalnom plasmanu sa 291 bodom, dok njegov timski kolega Niko Rozberg ima 274. Ipak, postoji mogućnost da Nijemac prestigne lidera F1 karavana.

“Biće glupo ako zbog duplih bodova u posljednjoj trci izgubim titulu. Da li se slažem s ovim pravilom? Ne znam da li se iko od nas slaže ili ne slaže. Jednostavno to je tako, morate da se suočite s tim i da se nadate najboljem”, rekao je Hamilton za BBC.

Rozberg je bio jedan od vozača koji su se protivili ovom pravilu, ali je dodao da Formula 1 treba da bude otvorena za nove ideje.

“Možda nije loše da se zadrži neizvjesnost do samog kraja. Imali smo mnogo sezona kada se u ranoj fazi znalo ko je šampon”, istakao je Rozberg.

Ovog vikenda na programu je trka za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država, a Hamilton će pokušati da zabilježi petu uzastopnu pobjedu. Tokom ove sezone imao je priliku još jednom da dođe do takvog uspjeha, ali ga je nakon četiri trijumfa zaustavio Rozberg.

U međuvremenu, ekipa Meklarena postigla je dogovor sa dvostrukim šampionom Fernandom Alonsom u vezi s njegovim prelaskom iz Ferarija, prenijeli su španski mediji. Kako piše “Marca”, Meklaren će dati Alonsu vremena da procijeni i druge ponude prije nego što donese konačnu odluku. Španac će, naime, najvjerovatnije sačekati kraj sezone i vidjeti kako će se završiti borba za prvo mjesto između Hamiltona i Rozberga, pošto bi mogao da vozi i za šampionski tim. Ipak, nakon izjave direktora Mercedesa Tota Volfa da je jedan od prioriteta te ekipe produžetak saradnje sa sadašnjim vozačima, teško je očekivati da će Alonso naredne sezone sjediti u bolidu njemačkog tima.

“Imamo ugovore sa obojicom vozača do 2015. Želimo i dalje da nastavimo s tom postavom, jer su ta dva momka dio uspjeha tima. Zato je naš glavni prioritet da nastavimo s Luisom i Nikom i poslije 2015”, kazao je Volf, a prenijeli su britanski mediji.

Kvalifikacije za Veliku nagradu SAD u Ostinu na programu su u subotu od 19 časova, a trka je dan kasnije u 21 čas.