Klop daje 30 miliona funti za Hrvata

Sportski direktor Intera Pjero Ausilio nedavno je izjavio da klub neće prodati Ivana Perišića ni sljedećeg ljeta, iako za njega vlada veliki interes tri moćna engleska kluba Čelsija, Junajteda i Liverpula.

“Perišić je dio velikog projekta, ne želimo da prodajemo naše najbolje igrače. Ne možemo ni da zamislimo Inter bez njega, a mislim da ni Perišić ne planira da ode”, rekao je Ausilio prije mjesec dana.

Ali, izgleda da bi direktor Intera mogao da se predomisli, a za to ima 30 miliona razloga.

Prema pisanju uglednog italijanskog portala “Tuttomercatoweb”, Jirgen Klop je pripremio 30 miliona funti za Perišića i na Enfildu želi da nastavi saradnju sa sjajnim hrvatskim reprezentativcem kojeg je već vodio u Borusiji.

Perišić ima ugovor s Interom do ljeta 2020. godine, a ako ga proda u Liverpul za taj iznos, milanski klub udvostručiće uloženo s obzirom na to da ga je doveo iz Volfsburga za 16 miliona evra.

Perišić ove sezone igra u odličnoj formi, a postigao je devet pogodaka i dodao sedam asistencija.

Navijači Redsa rado bi vidjeli Perišića u dresu Liverpula, ali većina njih skeptična je oko potencijalnog transfera zbog prošlosti koju su u Dortmundu imali Hrvat i njemački trener.