Rastoka rastužio bivše saigrače

[dropcap]NOVI GRAD[/dropcap] Fudbaleri Slobode su u derbiju osmog kola Prve lige Republike Srpske savladali Rudar Prijedor sa 1:0 i tako nastavili niz od 14 uzastopnih (jedan službenim rezultatom protiv šamačkog Borca) trijumfa u borbama za bodove na domaćem terenu.

Ujedno su “crveni” prvi put, računajući zvanične i nezvanične utakmice, bili bolji od komšija poslije više od sedam i po godina, jer su ih prethodno pobijedili 12. marta 2007. rezultatom 2:1, takođe na “Mlakvama”.

Trenutak odluke dogodio se u 74. minutu. Iskusni prvotimac “zeleno-crnih” Dragoslav Stakić “poklonio” je loptu bivšem saigraču Marinku Rastoki na nekih 25 metara od svog gola, a ovaj se sjurio u šesnaesterac i rutinski matirao golmana Dalibora Kozića, pogodivši donji lijevi ugao gola.

Po završetku odmjeravanja snaga krajiških rivala, kao strijelac pobjedonosnog gola, simboličnim gestom pažnje na dar od šefa stručnog štaba domaćih Zlatka Jelisavca dobio je čokoladu, a dan prije utakmice proslavio je 23. rođendan.

“Dobili smo utakmicu po receptu Prijedorčana. Povukli smo se i strpljivo čekali da dođemo do šanse koju bi nam oni stvorili. Znali smo da protivnik neće imati hrabrosti da nas napadne i tako smo dočekali svoju šansu, iskoristili je i osvojili tri boda za veliko slavlje. Čestitao bih svojim momcima na veličanstvenoj pobjedi”, rekao je Jelisavac.

Ekipi “rudara” sa Sane, koja je prekinula niz od tri vezane pobjede, nije pomoglo ni dvadesetak pripadnika navijačke grupe “Alkohol bojs”, koji su je gromoglasno bodrili tokom cijele utakmice.

“Sve što imam da kažem je da ne želim komentarisati nefudbalske stvari”, kratko je poručio Darko Nestorović, strateg Rudar Prijedora.

Nakon što je sudija Zoran Strunić odsvirao kraj Nestorović je još dugo sjedio na klupi sa svojim najbližim saradnicima Nedžadom Žerićem i Srđanom Marjanovićem.

Statistika

Sloboda (NG) – Rudar Prijedor 1:0 (0:0)

Strijelac: 1:0 Rastoka u 74. minutu.

Stadion: “Mlakve” u Novom Gradu.

Gledalaca: 500.

Sudija: Zoran Strunić (Gradiška) 7.

Žuti kartoni: Popović, Žujić, Kenjalo (Sloboda), Stakić (Rudar P.).

Igrač utakmice: Marinko Rastoka (Sloboda) 8.

Sloboda (NG): Kondić 7, Tica 7,5, Stojanović 7, Aćić 7, Popović 7,5, Vojinović 7, Kovačević 6,5 (od 65. minuta Hamzić -), Žujić 6,5, Antonić 6,5, Rastoka 8 (od 90. minuta Ćulibrk -), Brkić 7 (od 90. minuta Kenjalo -).

Rudar Prijedor: Kozić 7, Kojić 7, Saničanin 6,5, Stakić 5,5, Pekija 6, Đokić 6, Mikić 6,5 (od 86. minuta Redžić -), Stijepić 6,5, Radoja 7, Devušić 6,5, Mirković 7.