Novi tim, nova igra Podrinja iz Janje

[dropcap]BIJEJINA[/dropcap] Iskusni fudbalski stručnjak iz Loznice Miroslav – Mile Milanović preuzeo je ovog ljeta ekipu Podrinja iz Janje i nakon prve faze priprema kaže da ga očekuje mnogo posla.

Po njegovim riječima, iz ekipe je otišlo nekoliko važnih igrača iz prošle sezone, i zato mu je želja je da pruži priliku mladim igračima iz omladinskih selekcija Podrinja.

“Novi tim, nova igra! Imamo puno posla ali optimista sam. Ispred mene je, kao i ispred čitavog kluba, težak zadatak stvaranja novog tima. Iz ekipe je otišlo nekoliko važnih igrača, a dosta prvotimaca Podrinja nalazi se u poznim fudbalskim godinama. Moramo promijeniti i način igre, moramo je ubrzati, osvajati prostor i ići direktnije prema golu protivnika. Sve u svemu, očekuje nas dosta posla, ali veliki sam optimista da ćemo uspjeti. Pogotovo što nam je u sljedećoj sezoni cilj plasman u sredini tabele, tako da možemo mirno raditi na realizaciji naših ideja”, naglasio je Milanović za Glas Srpske.

Jedan od ciljeva je i pružanje šanse mladim igračima.

“Godinama su treneri u Podrinju bježali od toga. Ima dosta potencijala, ali je potrebno i mnogo rada, pogotovo na tehničkom planu. Moraju biti uporni da bi postali fudbaleri dostojni Podrinja”, poruka je iskusnog stručnjaka.

Podrinje je najveće promjene doživjelo u odbrani, jer su iz kluba otišli golman Samir Zvorničanin i štoperi Aleksandar Kovač i Jovica Klasanović.

“Otišao je i dugogodišnji centralni vezni igrač Aco Đokić, koji je karijeru nastavio u Rudar Prijedoru, kao i napadač Filip Vujić. Stiglo je i nekoliko novih igrača. Tu su golman Dragan Đorđić iz Radnika, Stojko Kikić na poziciji zadnjeg veznog i štoper Nemanja Veselinović. Mnogo je promjena, ali vjerujem da ćemo uspjeti da na vrijeme sklopimo skladnu cjelinu”, zaključio je Milanović.