Raspucani napadači Drine

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Fudbaleri Drine uspješno su priveli kraju visinske pripreme u Krupnju i danas se vraćaju u Zvornik.

Trener Dragan Mićić je zadovoljan do sada urađenim.

Njegovi igrači pokazali su zrelu i dopadljivu, ali prije svega efikasnu igru. Protiv tri renomirana protivnika postignuto je 9 golova, a mreža golmana Gorana Maksimovića je ostala netaknuta, piše Glas Srpske.

“Protiv Donjeg Srema bilo je 4:0, Radnika iz Bijeljine 1:0 i Napretka iz Donjeg Šepka 4:0. Igrali smo i igraćemo ofanzivno, toga se nećemo odreći ni u Premijer ligi. To je i zbog toga što imamo igrače koji se lako transformišu iz odbrane u napad i tako stvaraju šanse. Svjesni smo činjenice da je napad najbolja odbrana, pa zato i forsiramo napadačku igru. Imamo dovoljno vremena do početka prvenstva da uigramo ekipu, u svim linijama”, kaže Mićić.

Aleksandar Kikić, jedan od najiskusnijih igrača u ekipi Drine, smatra da je najveći kvalitet Drine mladost i što je većina igrača već dugo na okupu

“Mislim da Drinu nosi mladost njenih igrača, ali istovremeno i veliko iskustvo. Većina nas je ponikla u omladinskom pogonu, ali i nakupila pozamašan staž igrajući u prvenstvima Republike Srpske i BiH. Utakmice u pripremnom periodu pokazale su da su angažovana prava pojačanja, koja su se veoma brzo uklopila u naš sistem igre”, rekao je Kikić

Ovog ljeta u Drinu su se vratili njeni raniji igrači Aleksandar Ilić i Boban Đerić, koji su igrali u ekipama Istre iz Pule, odnosno Leotara. Stigli su i štoperi Damir Memović i Dejan Uzelac, napadači Filip Kostić i Stefan Čolović, mladi golman Filip Erić, te dva Korejca Jang Von Kim i Ki Hjun Li.

“Mislim da imamo dobru ekipu koja će sigurno igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi. Lično sam veoma zadovoljan sistemom rada trenera Dragana Mićića i igrama mojih saigrača. U svakoj liniji imamo kvalitetne igrače, pa ostaje samo da se dovoljno uigramo”, rekao je Damir Memović, koji je u Zvornik stigao iz ekipe Doline iz Padine, prvoligaša Srbije.

Već u nedjelju Drina ima provjeru u Gradačcu protiv Zvijezde. Tri dana kasnije rival će joj biti Kolubara iz Lazarevca, a još se traži protivnik za “generalku” pred prvo kolo i utakmicu sa Veležom u Mostaru.