MOK sastanči u Sočiju

[dropcap]SOČI[/dropcap] MOK će održati sastanak svog Izvršnog odbora u aprilu 2015. u Sočiju, malo više od godinu dana pošto su u tom ruskom gradu održane Olimpijske igre.

Iz Međunarodnog olimpijskog komiteta su za Asošiejted pres (AP) rekli da će sastanak odbora biti održan od 22. do 24. aprila 2015, piše B92.

Iz te organizacije su potvrdili da će odbor sastati u Sočiju, što je povezano s konvencijom SportAkord (SportAccord global sports industry convention) koja podrazumijeva šestodnevno godišnje okupljanje više od 2.500 vodećih reprezentativaca u međunarodnom sportu.

SportAkord, koji predstavlja olimpijske i neolimpijske sportske federacije, u utorak je objavio da će svoju godišnju konvenciju sljedeće godine biti održane u Sočiju.

Takva odluka donijeta je uprkos globalnim kritikama Rusije koje su uslijedile nakon obaranja malezijskog putničkog aviona iznad Ukrajine, navodi AP i dodaje da je predsjednik MOK-a Tomas Bah nastavio da održava dobre odnose s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.