Predstavljen novi dres reprezentacije Srbije

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbalski savez Srbije predstavio je danas u Kulturnom centru Beograda novu garnituru dresova koju će nacionalni tim nositi u naredne tri godine kao domaćin.

Novi dres je prepoznatljive crvene boje sa dvije zlatne trake sa lijeve strane koje tradicionalno simbolizuju krst, dok se na poleđini ispod vrata nalazi srpski grb, prenose agencije.

Dresovi su dizajnirani da poboljšaju performanse igrača i njihovu udobnost, baš kao i šorcevi i štucne, koji su, za razliku od prošlog perioda, takođe crvene boje.

”Novi dres predstavlja duh srpske nacije, nešto što je prepoznatljivo svakom pojednicu. Uklapa se i u moju viziju koju želim da prenesem na igru, a to je kreativnost, uspešnost i ambicija”, rekao je kapiten reprezentacije Branislav Ivanović.

Pored Ivanovića, promociji dresa u prostorijama Kulturnog centra u Beogradu prisustvovali su zamjenik kapitena Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić i Lazar Marković.

Prvu priliku da kao domaćini zaigraju u novim dresovima reprezentativci Srbije imaće u utotak, 14.oktobra, kada se u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sastaju sa selekcijom Albanije.

Oprema britanskog proizvođača sportske opreme Umbro, koju će fudbaleri Srbije nositi u gostima, predstavljena je prošlog mjeseca uoči početka kvalifikacija za EP 2016. i ona je u potpunosti bijele boje.