Nikad bolji start “sokolova”

[dropcap]ISTOČNO SARAJEVO[/dropcap] Fudbalski klub Slavija iz Istočnog Sarajeva poslije 6 kola zauzima treću poziciju sa 12 bodova, što je ujedno i najbolji početak prvenstva za “plavo-bijele” od kada se takmiče u Premijer ligi BiH.

“Sokolovi” su isti broj bodova osvojili u sezoni 2008/09. i zauzeli treću poziciju, ali sa nešto slabijom gol razlikom. Tada su postigli 10, a primili 5, dok su ove godine napadači Slavije postigli 11, a odbrana primila 3 pogotka. Za mnoge je ovaj rezultat izabranika Dragana Radovića iznenađenje, ali u taboru premijerligaša ne misle tako.

“Na pripremama sam nagovijestio da ćemo imati bolju ekipu od prošlogodišnje. Od prve utakmice igrali smo dobro odbranu i pokazali jedinstvo na terenu. Kasnije su proradili i napadači i mislim da smo zasluženo na poziciji na kojoj se nalazimo”, rekao je Dragan Radović, šef stručnog štaba Slavije.

Igrači koji su stigli iz Srbije dobili su dozvolu da odu kući, a za nekoliko dana Radović će imati ekipu na okupu i krenuti sa pripremama za nastavak prvenstva.

“Momci su zaslužili ovaj mini odmor, poslije čega planiram i prijateljsku utakmicu da bi se vratili u ritam pred nastavak prvenstva. Dobri rezultati u prvih šest kola će dobiti na značaju ako nastavimo u istom ritmu i poslije pause”, poručio je Radović.

Imala je Slavija problema i sa igračkim kadrom u posljednja tri kola, jer zbog povrede skočnog zgloba nije mogao da nastupa standardni defanzivac Mladen Lemez, a napadač Igor Lambulić je utakmice propustio zbog povrede koljena. U taboru “sokolova” se nadaju da će njih dvojica biti spremni za nastavak prvenstvene trke.

Borac

Protivnik Slavije u sedmom kolu biće banjalučki Borac, koji će gostovati u Foči u nedjelju, 14. septembra, od 16 časova.

I ovaj susret će se odigrati pred praznim tribinama, ali bez obzira na taj hendikep u redovima “sokolova” vjeruju da će nastaviti seriju bez poraza.