Begović: Naučiti iz grešaka u Brazilu

[dropcap]SALVADOR[/dropcap] Super je što smo pobijedili prvi put na svjetskim prvenstvima, i to prilikom našeg prvog nastupa. Ovdje smo dali gol i upisali pobjedu, ali iz Brazila odlazimo tužni, rekao je Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon današnje pobjede nad Iranom u Salvadoru, rezultatom 3:1, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Istorijski trijumf “zmajevima” ne znači puno rezultatski, jer nisu se plasirali u osminu finalu Mundijala, u koju će iz grupe F Argentina i Nigerija.

“Trebamo naučiti iz grešaka u Brazilu. Mogli smo igrati bolje. Možemo bolje. Istina, i sudija nas je oštetio u susretu s Nigerijom. No, sakupili smo dodatno iskustvo i imaćemo veliku motivaciju u predstojećim kvalifikacijama za EURO 2016 u Francuskoj, jer želimo opet igrati na velikom takmičenju i sa najboljim fudbalerima svijeta”, istakao je Begović, dodavši: “Bez obzira na sve, odavde nosimo i lijepe uspomene. Uvijek ću se sjećati velike podrške sa tribina, koju su nam, osim našim navijača, pružali i Brazilci. Igrati na SP  je zaista nešto posebno.”