Ivana Španović pozvana u tim Evrope

[dropcap]CIRIH[/dropcap] Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović rekla je da je izuzetno ponosna što je dobila poziv Evropske atletske federacije da predstavlja tim Evrope na Kupu kontinenata sredinom septembra.

Španovićevoj je danas na stadionu “Lecigrund” u Cirihu uručena srebrna medalja, koju je u srijedu uveče osvojila rezultatom 6,81 metara, a nakon ceremonije je istakla da je ponosna i presrećna i da je osjećaj na postolju “jednostavno nezamjenjiv”.

“Zaista sam presrećna, jer kada se popnete na bilo koje od tih mesta na postolju jednostavno zaboravite na sve teškoće i prepreke koje su stajale na samom putu do uspeha. Nemam vremena za slavlje, jer sezona još nije gotova i vraćam se kući da nastavimo sa treningom. Presrećna sam i zbog medalje, ali izuzetno ponosna što sam dobila poziv od Evropske atletske federacije da predstavljam tim Evrope na Kupu kontinenata sredinom septembra u Marakešu. Želim puno sreće svim srpskim atletičarima u nastavku takmičenja”, rekla je Španovićeva, a prenosi pres služba srpske rekorderke.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će najboljih evropskim skakačicama u dalj medalje uručiti dvostruka olimpijska šampionka i evropska rekorderka u toj sisciplini, Hajke Dreksler, ta čast je pripala Esaru Gabrijelu, generalnom sekretaru Međunarodne atletske federacije.