Oproštajna utakmica Muhameda Alaima

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Muhamed Alaim, dugogodišnji golman i kapiten FK Sarajevo, jedan je od najznačajnijih igrača koji su nosili bordo dres u posljednjih desetak godina.

Njegove sjajne odbrane i ljudski kvaliteti nisu zaboravljeni od strane navijača, niti rukovodstva bordo kluba.

U subotu, na generalnoj provjeri uoči početka evropskih utakmica, kada će Sarajevo igrati protiv mlade ekipe Kardifa, Muhamed Alaim će zvanično okončati dugogodišnju fudbalsku karijeru.

“Još su osjećaji pomiješani, kada pomislim na subotnju utakmicu. Mnogo toga sam proživio u ovom klubu, dugo godina sam bio vjeran Sarajevu i ne znam da li je tuga ili sreća ovo što trenutno osjećam. Svjestan sam, biće mnogo emotivno, ali i prelijepo, jer ću imati priliku da još jednom istrčim pred najbolje navijače”, istakao je on.

Muhamed Alaim je rođen 10. februara 1981. i svoje prve fudbalske korake napravio je u bordo klubu.

Bio je član omladinskih reprezentacija, ali i A reprezentacije BiH, za koju je debitovao u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske 22. avgusta 2007.

U dresu Sarajeva Alaim je odigrao više od 300 utakmica, a – kako sam kaže – ne može odabrati svoj najljepši trenutak u dresu voljenog kluba.

“Bilo je mnogo lijepih trenutaka, koje smo zajedno sa našim navijačima podijeli. Naravno, osvajanje titule prvaka Bosne i Hercegovine je nešto najbolje i toga ću se uvijek rado sjećati. Međutim, bilo je još mnogo toga lijepog i teško je odlučiti. Hvala Bogu, kada pogledam, zadovoljan sam onim što je bilo, a Fudbalskom klubu Sarajevo želim uvijek samo najbolje”, dodao je Alaim.

Sarajevo i U-21 ekipa Kardifa igraju u subotu, 12. jula, sa početkom u 21 sat, na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.