OKS osudio incident u Humskoj

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Olimpijski komitet Srbije osudio je incident koji se dogodio na utakmici između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Utakmica na stadionu Partizana u Humskoj je prekinuta u 42. minutu kada se iznad njega pojavila bespilotna letilica koja je nosila zastavu takozvane ’Velike Albanije’, poslije čega su uslijedili incidenti na terenu, piše B92.

Saopštenje Olimpijskog komiteta Srbije prenosimo u cjelosti.

„Olimpijski komitet Srbije, shodno Olimpijskoj povelji i osnovnim načelima olimpizma najoštrije osuđuje svaki pokušaj uplitanja politike u sport, pa tako i incident koji se dogodio na utakmici kvalifikacija za EURO 2016 između fudbalskih selekcija Srbije i Albanije u Beogradu.

Na sportskim borilištima nema mjesta širenju političkih ideja, a fer plej kao jedna od osnovnih olimpijskih vrijednosti mora biti poštovana od strane svih igrača, stručnih štabova, medija i svih koji na bilo koji način učestvuju u sportskim nadmetanjima.

Olimpijski komitet Srbije sa ponosom ističe dostojanstveno ponašanje fudbalera i stručnog štaba naše zemlje tokom utakmice sa Albanijom, kada su se uzdržali od odgovora na očiglednu provokaciju tokom meča. Time su još jednom pokazali kako se bori za svoju zemlju na sportskom terenu, i dali pozitivan primjer svim građanima Srbije, a posebno najmlađima.

Olimpijski komitet Srbije u potpunosti podržava Fudbalski savez Srbije i igrače nacionalnog tima i spremni smo da učinimo sve što je u našoj moći da nadležne institucije dobiju cjelovite i istinite informacije, kako reprezentacija Srbije ne bi snosila posljedice ovih provokacija.

Vjerujemo da će cjelokupna situacija biti vrlo brzo riješena u korist sporta“, stoji u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.