Levandovski u Bajernu do 2019.

[dropcap]MINHEN[/dropcap] Robert Levandovski je u srijedu zvanično predstavljen u prostorijama Bajerna, kao novi fudbaler tog kluba.

Levandovski je ugovor potpisao još u januaru, a stiže iz najvećeg Bajernovog rivala, Borusije iz Dortmunda. On je prošao preglede i potpisao do 2019.

Vijest da će Poljak napustiti “milionere” prvi put se pojavila uoči finala Lige šampiona, Bajern – Borusija, prije dvije sezone, a cijelu prošlu Levandovski je igrao znajući da na kraju mijenja klub.

“Mnogo toga naučio sam igrajući za Borusiju, ali sam osjetio da je vrijeme da nastavim dalje. Došao sam u Bajern jer je ovo ‘top’ klub i znam da ovdje mogu igrački da napredujem”, kazao je Poljak.

Levandovski tvrdi da mu adaptacija i pritisak neće biti problem.

“Novim igračima je potrebno vrijeme da se adaptiraju na novo okruženje, ali mislim da mi neće biti problem da ispunim očekivanja trenera Pepa Gvardiole. Znam šta znači igrati za Bajern. Svake sezone se očekuju trofeji i vjerujem da ćemo ih osvajati. Ovdje sam tek nekoliko dana, a već se osjećam kao kod kuće”, dodao je poljski napadač, koji će i u novom klubu nositi “devetku” na leđima.