Odličnom igrom u drugom poluvremenu došli do pobjede

[dropcap]KRŠKO[/dropcap] Fudbaleri Sarajeva su danas zabilježili drugu pobjedu na pripremama u Sloveniji.

Ovog puta, bh. fudbaleri su bili bolji od slovenačke ekipe NK Krško. Krajnji rezultat utakmice glasio je 3:1 u korist Sarajeva, a pogađali su Miloš Stojčev, dva puta, te Ševko Okić.

Stručni štab je utakmicu započeo u sljedećem sastavu: Plakalo, Barić, Protić, Mitrevski, Muharemović, Kostić, Mihojević, Purić, Handžić, Vusljanin, Duljević.

Prvo poluvrijeme je završeno vođstvom Slovenaca, koji su postigli pogodak u 36. minute.

U drugom poluvremenu, stručni štab je izveo sljedeće igrače: Bandović, Berberović, Puzigaća, Tatomirović, Dupovac, Radovac, Cimirot, Stojčev, Velkoski, Okić i Bilbija.

Terenska inicijativa bordo kluba krunisana je u 61. minutu, kada Stojčev postiže svoj prvi gol na utakmici. Ubrzo nakon toga, u 72. minutu, Stojčev se još jednom upisuje u strijelce i potvrđuje da je već sada u dobroj formi.

U 80. minutu, dobru igru Sarajeva zaključio je Ševko Okić, postigavši treći pogodak na utakmici.

Posljednju provjeru u Sloveniji izabranici Dženana Uščuplića imaće u srijedu, 9. jula, sa početkom u 18 sati protiv Metalurga iz Zaporožja.

Po povratku iz Slovenije, fudbalere Sarajeva u subotu očekuje i generalna provjera na Koševu, protiv kombinovane ekipe Kardif Sitija. Utakmica počinje u 21 sat.