Fetel: Rikardo mi otežava život

[dropcap]MONCA[/dropcap] Aktuelni šampion Formule 1 Sebastijan Fetel priznao je da mu je Danijel Rikardo poprilično otežao život od početka ovogodišnjeg šampionata.

Fetel je, takođe, istakao da nema planove da napusti Red Bul i preseli se u Ferari, uprkos brojnim spekulacijama prethodnih nedelja, piše B92.

Najmlađi šampion u istoriji Formule 1 ove sezone je u potpunoj senci svog novog timskog kolege, pošto mu je najbolji rezultat u 2014. godini drugo mjesto u Singapuru, dok mladi Australijanac ima već tri trijumfa.

“Danijel je odradio sjajan posao i poprilično mi je otežao život. Ali, mislim da je sve to dobro za moral tima. Njegovi rezultati su dokazali da naš bolid nije toliko loš uopšte”, istakao je Fetel.

Odgovarajući na stalne glasine da planira da napusti austrijski tim, Fetel je istakao da mu je teško da isprati sve što se priča u posljednje vrijeme.

“Toliko puta sam rekao da imam ugovor sa Red Bulom za sljedeću godinu i ne vidim princip po kojem će se to promijeniti”, naglasio je Fetel, “Imam još mnogo toga da postignem sa ovim timom i želim da se postaram da se vratimo jači”.

Prošle nedjelje prvi čovjek Formule 1 Berni Eklston je dodao ulje na vatru rekavši da bi Fetel bio savršen vozač za Ferari ako bi želeo da napusti Red Bul.

Fetel trenutno drži peto mjesto u generalnom plasmanu vozača sa 124 boda, 57 manje od Rikarda, dok se na čelu nalazi vozač Mercedesa Luis Hamilton sa 241.