Od osvajača Lige šampiona do pica majstora (VIDEO)

Džesper Blomkvist, fudbaler u kojem su svi vidjeli ljevonogog Dejvida Bekama i nasljednika Rajana Gigsa, nedavno je otvorio piceriju nedaleko od Stokholma.
Oni koji su probali njegovu picu koju u svojoj piceriji često i sam pravi, kažu da je najbolji pica majstor u Švedskoj.
“Ma, imao sam već neke loše investicije… Nisam ugrožen egzistencijalno, ali ne mogu spavati na kauču i ništa ne raditi. Zato sam otvorio piceriju u Lidingu i uvijek sam obožavao eksperimentisati oko hrane još dok sam igrao u Italiji”, rekao je 44-godišnjak koji je prije osam godina završio karijeru.
U Junajtedu je proveo tri godine, u prvoj je osvojio Ligu šampiona u onom ludom finalu protiv Bajerna, a tu je utakmicu počeo u početnih 11.

Sir Aleks Ferguson ga je obožavao, ali je u drugoj sezoni doživio tešku povredu koljena pa dvije godine nije nikako igrao. Dok se oporavljao vodio je kulinarski šou na klupskoj televiziji.
Junajted nije odlučio da ga zadrži, ali Ferguson nije htio odustati od njega pa ga je preporučio Evertonu, u kojem je proveo jednu sezonu. Kasnije je odigrao još četiri utakmice u Čaltonu, a onda se vratio u Švedsku. Karijeru je zbog problema s povredama odlučio završiti u 31. godini.
Ipak, tri godine kasnije neočekivano se vratio fudbalu. Radio je kao trener u drugoligašu Enkopingsu, a kada su ekipu zadesili problemi s povredama uskočio je.
Posljednju utakmicu odigrao je 2010. godine za Hamarbi, tamo je bio pomoćnik glavnog trenera i uskočio je nekoliko puta kada je ekipa imala problema s povredama krilnih fudbalera.
Nakon završetka karijere osim kuvanjem bavio se i plesom, a kada je nastupio u jednom plesnom šouu na televiziji, otkrio je da je ispunio dugogodišnji san.