Nova lica na Gradskom stadionu

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] Na Gradski stadion u Banjaluku juče su došla tri potencijalna pojačanja Borca, koja će u idućih 7 dana pokušati da se izbore za ugovore.

Konkurenciju su pojačali dosadašnji napadači Rijeke Armando Mance (21) i Toni Jović (21), dok je iz Vojvodine stigao Petar Ilić (21).

Mance i Jović nisu mogli da se izbore za status prvotimca u klubu sa “Kantride”, pa su i prethodnih godina bili na pozajmicama. Mance je prije četiri godine bio na meti i engleskog Blekburna. Ilić je veći dio prošle sezone proveo na pozajmici u Proleteru iz Novog Sada, a upisao je i dva nastupa za prvi tim.

“Poslije odlaska Harisa Handžića morali smo da reagujemo i pojačamo napad. Znamo da se radi o trojici mladih i kvalitetnih napadača, a na njima je da pokažu koliko mogu u idućih sedam dana. Jović i Ilić igraju više po bokovima, dok je Mance klasični napadač. Prošlu sezonu proveo je u hrvatskom drugoligašu Solinu, a odigrao je i deset utakmica za Rijeku”, rekao je Slobodan Starčević, sportski direktor, za Glas Srpske.

Poslije povratka sa Balkane i slobodnog dana, “crveno-plavi” su juče počeli drugu fazu priprema, a za subotu su dogovorili prijateljsku utakmicu u Ljubljani protiv ekipe igrača koji još uvijek nisu pod ugovorom ni sa jednim klubom.

“Biće to jaka provjera, pošto će nastupiti i igrači van Slovenije koji traže klub”, rekao je trener Vinko Marinović.

On će, u dogovoru sa upravom kluba, u idućih nekoliko dana odlučiti na koje igrače ne računa u prvom dijelu sezone, pa će nekolicina mladih fudbalera otići na pozajmice u prvoligaške klubove.

Kajkut

Sad već bivši igrač ekipe iz Hongkonga, Saut Čajne, Saša Kajkut sinoć je zadužio “crveno-plavu” opremu i odradio prvi trening sa Borcem.

On će ukoliko uskoro ne pronađe inostrani angažman ponovo obući dres Borca.

“Kajkut je iskusan napadač i bio bi veliko pojačanje”, rekao je Starčević.