Kempbel bio slab za Zvezdu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Fudbalski klub Crvena zvezda je 2010. mogao da dovede Kostarikanca Džoela Kempbela, ali do transfera ovog igrača nije došlo zato što je tadašnje rukovodstvo kluba smatralo da “Kostarikanci ne znaju da igraju fudbal”.

Uprave “crveno-bijelih” proteklih godina dovodile su razne igrače iz inostranstva, koji su uglavnom bili promašaji i tako su gomilali dugove. Međutim, imali su i dosta pogrešnih procjena, kao što je bilo u slučaju Vilsona Palasiosa, koji je svojevremeno bio na probi u Zvezdi. Tada nije zadovoljio čelnike kluba, a samo dvije godine kasnije Vigan ga je Totenhemu prodao za 15 miliona evra.

Poslije dobrih partija Kostarike na Mundijalu u Brazilu na vidjelo je izašla priča za Kempbela. On je 2010. bio ponuđen klubu za 500.000 evra, ali tadašnje rukovodstvo, sa Vladanom Lukićem i Ivanom Adžićem na čelu, nije željelo da ga dovede. Navodno je tada Adžić ponudu prokomentarisao riječima da Kostarikanci ne znaju da igraju fudbal.

“Prvi put čujem da ga je neko doveo u vezu sa Zvezdom, valjda bih se setio. Hiljade igrača se nudi klubu i mnogi žele da zaigraju na ‘Marakani’, ali od toga često ne bude ništa. Ne mogu se setiti svakog slučaja pojedinačno, ali bih verovatno znao da je postojala šansa da Kempbel dođe”, kazao je Adžić.

Za istu sumu novca Zvezda je prošle sezone dovela Ifeanija Onjila iz Javora, a taj igrač ništa nije pokazao.