Nisu morali ni da igraju, svi zadovoljni podjelom plijena

[dropcap]ZVORNIK[/dropcap] Pobjedu u Zenici u prošlom kolu fudbaleri Drine nisu uspjeli da potvrde protiv Slobode. Meč uz Zvorniku završen je rezultatom 0:0.

Možda je to i najrealniji ishod meča u kojem nije bilo baš previše prilika za pogotke. Domaći su malo bolje otvorili meč. Imali su više od igre u prvom dijelu, ali nisu uspjeli da pronađu put do mreže golmana gostiju Irfana Fejzića.

Prvu izgledniju situaciju fudbaleri Drine stvorili su u 17. minutu. Odlično je centrirao Edin Rustemović, lopta je došla do Damira Memovića, koji se nije najbolje snašao i uputio blag šut pored gola. Dva minuta kasnije Slavko Ćulibrk je poslao upotrebljivu loptu Miloš Filipoviću, koji je izbio sam pred Fejzića, ali je golman gostiju uspio da zaustavlja njegov pokušaj.

Otvorenija igra nije viđena ni u nastavku. Oko 1.000 gledalaca nadalo se da će domaći krenuti ofanzivnije, ali to se nije desilo. Nije čak bilo moguće izdvojiti nijednu ozbiljniju situaciju ispred gola gostiju.

Zato su Tuzlaci, koji su imali podršku više od 200 svojih navijača, osjetili priliku i krenuli nešto otvorenije. Prvu šansu imali su u 57. minutu. Muhamed Mujić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Goran Maksimović uspio da odbrani njegov šut. U 76. minutu ponovo je Mujić zaprijetio golu domaćih, ali je lopta prošla kraj stative.

Iako je sudija Irfan Fejzić pokazao čak 9 žutih kartona, meč je bio vrlo korektan, a čini se da su obje ekipe zadovoljne podjelom plijena.

Statistika

Drina – Sloboda 0:0

Stadion: Gradski u Zvorniku.

Gledalaca: 1.000

Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo) 6.

Žuti kartoni: Radović, Rustemović, Ćulibrk, Ilić (Drina), Šećerović, Salihović, Mitrović, Kuduzović, Džafić.

Igrač utakmice: Irfan Fejzić (Sloboda) 6,5.

Drina: Maksimović 6,5, Radović 6,5, Rustemović 6, Ćulibrk 6,5 (od 68. minuta Ivanović -), Kikić 6, Kostić 6, Lazarević 5,5, Memović 6, Filipović 5,5 (od 64. minuta Ilić -), Čolović 5,5 (od 46. minuta Vasić 6), Đerić 6.

Sloboda: Fejzić 6,5, Šećerović 6 (od 83. minuta Bajraktarević -), Salihović 6, Omić 6, Efendić 5,5, Mujić 6, Sarić 5,5 (od 84. minuta Džafić -), Kiso 5,5, Mitrović 6, Kuduzović 6, Mehidić 5,5 (od 66. minuta Mujkić -).