Nijemci pokazali svu bijedu bh. fudbala

[dropcap]MENHENGLADBAH[/dropcap] Borusija Menhengladbah večeras je sa visokih 7:0 savladala Sarajevo u revanšu play-offa Lige Evrope i tako sa ukupnih 10:2 izborila plasman u grupnu fazu.

Utakmica se igrala u sjajnoj atmosferi pred više od 46.000 gledalaca na “Borusija Parku”.

Fudvbaleri Sarajeva su dobro počeli susret i u prvim minutama bili ravnopravan protivnik. Prvu veću priliku na susretu imao je Haris Duljević u 19. minutu. Veznjak Sarajeva je nakon solo prodora šutirao, ali je golman domaćih zaustavio njegov udarac, piše Klix.

Samo minut kasnije Borusija je povela golom Hana. Nakon ovog pogotka koncentracija igrača Sarajeva je pala, što su domaćini odlično iskoristili i povećali vodstvo. Igrao se 24. minut kada je Ksaka sa više od 25 metara matirao Bandovića.

Fudbaleri Sarajeva u nastavku su izgledali nemoćno i nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti. U 33. minutu, nakon odlične kontre, Borusija postiže treći pogodak. Strijelac je bio Hrgota.

Okić je dobro šutirao u 42. minutu, ali je Borusijin čuvar mreže bio na mjestu.

Trener Sarajeva Dženan Uščuplić je na početku drugog poluvremena napravio dvije izmjene. U igru su ušli Nemanja Bilbija i Radoš Protić, a zamijenjeni su Puzigaća i Stojčev.

Igrači Sarajeva su u drugom poluvremenu veoma loše igrali. Nijemci su to iskoristili i deklasirali tim sa Koševa.

Prvih 20 minuta drugog dijela nije bilo prevelikih uzbuđenja, tempo igre je bio slabiji i nije zabilježena nijedna veća prilika. Sve se mijenja u 68. minutu kada je Hrgota postigao svoj drugi pogodak za visokih 4:0.

Pet minuta kasnije Dupovac obara Hermana u 16-ercu, a sudija svira penal. Siguran s bijele tačke bio je Hazard. Isti igrač pogodio je i u 92. minutu za visok poraz Sarajeva od 7:0.

Hrgota je još jednom pogodio mrežu Dejana Bandovića u 82. minutu. Bio je ovo njegov hat-trick na ovoj utakmici i peti pogodak Sarajevu u dvije utakmice.

U finišu meča Sarajevo je ostalo sa 10 igrača jer je Tatomirović dobio drugi žuti karton.

Iako je Sarajevo pretrpilo visok poraz ne treba zanemariti da su u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrali odlično i eliminisali Haugesund i Atromitos, te odigrali odličnu utakmicu protiv Borusije na Koševu.