Nenad Lalatović pamti gostovanje Borcu 2001.

[dropcap]BANJALUKA[/dropcap] S obzirom na to da u Banjaluci i Republici Srpskoj imamo armiju navijača, za nas će veliko zadovoljstvo i čast biti da u petak odigramo kontrolnu utakmicu sa Borcem u Banjaluci. Ujedno, to će za nas biti i odlična provera, jer Borac je kvalitetna ekipa. Sve u svemu, radujem se utakmici.

Izjavio je to za Glas Srpske trener Crvene zvezde Nenad Lalatović, čiji će tim danas biti gost “crveno-plavog” tima od 17 časova.

Mladom stručnjaku, koji je pred početak ove sezone sjeo na klupu voljenog kluba, u kojem je napravio prve fudbalske korake i odakle se otisnuo u inostranstvo, ovo neće biti prvi dolazak na Gradski stadion u Banjaluci. On je bio član Zvezdinog tima koji je 24. aprila 2001. bio gost Borca na proslavi 75. rođendana najslavnijeg banjalučkog kluba. Zvezda je tada slavila rezultatom 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je Branko Jelić.

“Bio sam član tima koji je gostovao pre 13 godina i to je jedan od momenata iz karijere koji dobro pamtim. Tada smo dočekani kako dolikuje od strane kluba, ali i naših navijača koji su se okupili na severnoj tribini”, istakao je Lalatović.

Zbog obaveza u reprezentativnim selekcijama Srbije Beograđani neće biti kompletni, a između ostalih, izostaće golman Predrag Rajković, Marko Petković, Aleksandar Kovačević, Darko Lazić, Savo Pavićević…

“Istina je da smo oslabljeni i neću moći da povedem devet igrača, odnosno deset, jer je Danijel Avramovski povređen. Šta da se radi, tako je uvek kada je reprezentativna pauza. Svi ostali biće spremni da sa kvalitetom i ponosom nose crveno-beli dres”, kazao je Lalatović.

Sadašnji trener Borca Vinko Marinović svojevremeno je bio kapiten Zvezde, baš kao i Lalatović, dok je član Banjalučana Vladan Grujić branio boje kluba iz Ljutice Bogdana.

“Poznajem obojicu, ali, nažalost, nemamo nikakav kontakt. Samo sam čuo o njima i sad ćemo imati priliku da se bolje upoznamo”, kazao je Lalatović.

Prema priznanju, nije dovoljno upoznat sa fudbalskim prilikama u Republici Srpskoj i BiH.

“Ne pratim previše fudbal u RS i BiH, iako sam dovoljno informisan, odnosno znam koja ekipa koliko vredi i može, ko su najbolji igrači”, rekao je Lalatović.

U dosadašnjih osam kola Jelen superlige Crvena zvezda je ostvarila šest pobjeda i dva remija, te za vodećim Partizanom zaostaje jedan bod, kao i za drugoplasiranom Vojvodinom.

“Već sam o tome mnogo puta govorio. Imamo samo dva remija i sedam pobeda. Mislim da je to dobar rezultat, posebno ako u vidu imamo okolnosti kao što su odlazak velikog broja igrača u odnosu na prošlogodišnju ekipu, kao i odlazak kapitena Nenada Milijaša posle tri kola ovog šampionata. Igrači koji su dolazili uglavnom nisu prošli kompletne pripreme i teško je od njih očekivati pun kvalitet. Mislim da će biti sve bolje i bolje kako vreme prolazi”, izjavio je Lalatović.

Vječiti derbi

Poslije reprezentativnog vikenda slijedi derbi sa Partizanom, koji će Lalatoviću biti debitantski na klupi Zvezde.

“Derbi je najlepša utakmica srpskog fudbala, ujedno i najteža, odnosno najbolja. Očekujem, naravno, rezultat shodan renomeu Crvene zvezde, a takav će nam biti i pristup. Žao mi je jedino što se meč igra posle pauze u kojoj nemam kompletan tim jer sam želeo da se što bolje pripremimo i uigramo za tu utakmicu. Ipak, to ne umanjuje naše ambicije i očekivanja”, kazao je Lalatović.