Bangura vraćen u Španiju zbog ebole

[dropcap]MAROKO[/dropcap] Rajo Valjekano naredio je igraču Lasu Banguri da se vrati sa priprema reprezentacije Gvineje zbog straha njegovih saigrača da ne bude zaražen virusom ebole.

Bangura je napustio kamp nacionalnog tima u Maroku, gdje Gvineja u subotu igra protiv Gane u kvalifikacijama za afrički Kup nacija.

“Bio sam uznemiren kada sam čuo da su pojedini saigrači iz kluba bili zabrinuti za mene”, rekao je 22-godišnji napadač španskom radiju Onda Sero, a prenosi B92.

Prvi slučajevi Ebole u Gvineji potvrđeni su u martu. Epidemija je do sada ubila više od 3.000 ljudi, uglavnom u Gvineji, Liberiji i Sijera Leoneu.

“Zvali su me dva puta, ali nisam mogao da se javim jer sam bio na treningu. Razgovarao sam sa svojim agentom, a onda i sa selektorom i rekao sam mu da imam problem sa klubom, jer se saigrači plaše. Onda sam ga pitao da me pusti, jer ne želim da imam problema sa svojim klubom, koji me plaća”, rekao je on.

Portparol Rajo Valjekana Fernando Lopez rekao je da klub nije tražio da se igrač vrati, već samo da mu je savjetovao da putuje direktno u Maroko i preskoči odlazak u Gvineju, kao i da se Las složio sa tim.