Nema zime za fudbal regiona

[dropcap]ROGATICA[/dropcap] Fudbalske nade regiona rođene 2003, 2004, 2005. i 2006. godine dale su svojim turnirima doprinos obilježavanju krsne slave opštine Rogatica, Preobraženju Gospodnjem.

U kategoriji nada rođenih 2003. takmičilo se sedam ekipa. Odigrano je 27 utakmica i prvo mjesto osvojila je ekipa Jedinstva iz Roćevića koja je u finalnoj utakmici pobijedila Tempo iz Istočnog Sarajeva sa 1:0. Treće mjesto, pripalo je Crvenoj zvezdi iz Beograda, koja je sa 3:0 bila bolja od Eurogola iz Pelagićeva.

U kategoriji igrača rođenih 2004. takmičilo se osam ekipa. Prvo mjesto pripalo je ekipi FK Novi Grad iz Sarajeva koja je na penale pobijedila Radnik iz Bijeljine sa 3:2 (0:0). Treće mjesto osvojila je ekipa ŠF Piksi iz Pala koja je ubjedljivo sa 4:0 srušila nade FK Goražde.

Lijep fudbal prikazali su i najmlađi učesnici turnira rođeni 2005. i 2006. godine. Prvo mjesto osvojile su nade Crvene zvezde iz škole fudbala u Užicu i na Zlatiboru koje su vodili treneri Zlatko Zeba i Dušan Jovanović. Oni su u finalu sa 2:0 nadigrali vršnjake iz ekipe FK Sokolac, sa koliko je i ekipa FK Glasinac 2011 slavila pobjedu nad Radnikom iz Bijeljine i osvojili treće mjesto.

Uspješan organizator turnira FK Mladost uz pokroviteljstvo opštine Rogatica, piše Glas Srpske.

“U cjelini uzevši, ocjena je ne samo moja nego i brojnih fudbalskih radnika koji su pratili ovaj turnir, da nema zime za budućnost fudbala ne samo u Republici Srpskoj nego i u cijelom regionu. Mlade snage dolaze u talasima, samo ih treba prihvatiti i stručno oblikovati”, rekao je Ljubiša Zeljaja, predsjednik FK Mladost.

2 Comments

Comments are closed.