Nejmaru nije ugrožena karijera

[dropcap]BRAZIL[/dropcap] Iako u prvom momentu nije izgledalo tako, malo je nedostajalo da udarac Kamila Sunige ostavi trajne posljedice po Nejmara.

Prema određenim nalazima, koljeno defanzivca Kolumbije je moglo da dovede do toga da Brazilac ostane paralizovan, ali srećom, nije bilo toliko precizno.

“Nejmarov normalan život i karijera nisu u pitanju, a oporavak će trajati tri do šest nedelja, odnosno 40 do 45 dana, što je poslednja uspostavljena dijagnoza“, naveo je doktor reprezentacije Brazila Žoze Luiz Runko, a prenosi B92.

Nejmarovu sklonost na padanju mnogi su poistovjetili sa situacijom kada je Suniga gotovo nasrnuo na njega, ni ne sluteći kakve su moguće posljedice.

“Kada sam ušao na teren bio sam veoma zabrinut, vidio sam da je Marselo očajan zbog situacije sa Nejmarom, ali srećom, nema neuroloških oštećenja, ali je definitivno da je doživio tešku traumu. Odmah se vidjelo da je stvar veoma ozbiljna, pomislio sam na frakturu i to se na kraju ispostavilo tačnim“, istakao je Runko.

Mladi Brazilac je ostao bez šansi da učestvuje na ostatku Mundijala, zbog čega je bio očajan, ali je velika sreća u nesreći to što, prema riječima doktora, neće imati nikakve posljedice.

“Sada će morati da se odmara i da nosi pojas koji će pomoći da se povreda sanira. Uspjeli smo da u kratkom vremenskom periodu imobilizujemo povrijeđeno mjesto. On za sada ne može da hoda, ali je zaista najvažnije da nema neuroloških problema, tako da neće biti prepreka za njegov povratak fudbalu“, zaključio je Runko.