Navijači uvredama tjeraju Vengera

Novi debakl od Bajerna u revanšu osmine finala Lige šampiona identičnim rezultatom kao i na Alijanc areni (1:5) još više je razbjesnio navijače Arsenala, koji pod hitno traže ostavku trenera Arsena Vengera.

I ne samo da traže smjenu nego ga nemilosrdno vrijeđaju.

Najvatrenije pristalice “tobdžija“ smatraju da je francuski stručnjak za posljednjih deset godina potpuno uništio klub i da je vrijeme da napusti Emirate poslije dvije decenije.

Sama činjenica da je engleski tim u dva meča protiv Bavaraca primio čak deset i dao samo dva gola dovoljna je da frustira svakog ko voli Arsenal, a ako se na to doda podatak da sastav Arsena Vengera vrijedi 568 miliona evra, a Karla Anćelotija 23 miliona manje, to dodatno doliva ulje na vatru.

Upravo su zbog toga odmah poslije poraza ispred stadiona organizovane demonstracije protiv Francuza na kojima se zahtijevalo da napusti Arsenal, i to prije juna, kada mu zvanično ističe ugovor.

Navijači su svoju akciju nastavili i na društvenim mrežama, a jedan od najbrutalnijih komentara bio je onaj u kojem mu je ime promijenjeno u Arseten (arse=gu***a, ten=deset).

Čuveni debakli Arsena Vengera

februar 2001, Premijer liga
Mančester jun. – Arsenal 6:1

januar 2008, Liga kup
Totenhem – Arsenal 5:1

avgust 2011, Premijer liga
Mančester jun. – Arsenal 8:2

februar 2014, Premijer liga
Liverpul – Arsenal 5:1

mart 2014, Premijer liga
Čelsi – Arsenal 6:0

februar 2017, 1/8 finala LŠ
Bajern – Arsenal 5:1

mart 2017, 1/8 finala LŠ
Arsenal – Bajern 1:5

(Kurir.rs)