Navijači mogu organizovano na gostovanja

[dropcap]SARAJEVO[/dropcap] Komitet za hitnost Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine ukinuo je odluku o zabrani organizovanog odlaska navijača na utakmice u gostima.

Ovom odlukom navijačima klubova BH Telecom Premijer lige se omogućava organizovani odlazak na gostujuće utakmice od početka sezone 2014/15.

Nalaže se nadležnim organima i tijelima N/FSBiH, kao i klubovima i pojedincima koji učestvuju u izvođenju takmičenja, da posvete posebnu i dodatnu pažnju u organizaciji prvenstvenih i kup utakmica na osnovu važećih propisa i procedura.

Nalaže se organima i tijelima N/FSBiH, kao i zvaničnicima klubova da poštuju principe međusobnog uvažavanja, sportskog duha, savjesnog i odgovornog obavljanja poslova i predviđenih zadataka, uz neophodnu međusobnu komunikaciju i saradnju, saopšteno je iz Saveza.

Iz Saveza pozivaju navijače da podrže klubove u duhu fair-playa i punog uvažavanja ostalih klubova i navijača, kao i službenih osoba N/FSBiH, bez korištenja nedozvoljenih sredstava i parola. Upozoravaju ih da utakmice ne zloupotrebljavaju i ne koriste ih u nesportske svrhe, a posebno za političke i druge nedozvoljene aktivnosti, jer će sve takve aktivnosti i ponašanja biti adekvatno sankcionisane u skladu sa propisima N/FSBiH.

“Upozoravaju se klubovi da blagovremeno preduzmu potrebne radnje u cilju uspostavljanja odgovarajućih odnosa sa navijačima, te održavanja stalnih i kontinuiranih odnosa s njima, kao i da ih posebno upozore na mogućnost izricanja sankcija koje nanose štetu klubovima u slučaju nesportskog, nasilnog, nacionalističkog, rasističkog ili bilo kojeg drugog neprihvatljivog i kažnjivog ponašanja”, navodi se u saopštenju.