Navijači bakljadom dočekali Halilhodžića u Trabzonu

[dropcap]ISTANBUL[/dropcap] Bivši selektor Alžira, bh. fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić stigao je u turski Trabzon gdje će biti finalizirani pregovori o njegovom angažmanu u klubu Trabzonspor, javlja Anadolu Agency (AA).

Halilhodžića je sinoć na aerodromu u Istanbulu dočekalo rukovodstvo bordo-plavih.

Bh. stručnjaka je dočekalo više hiljada navijača Trabzonspora koji se uzvikivali “Dobro došao u svoje gnijezdo, Halilhodžiću” te napravili bakljadu.

Rukovodstvo turskog fudbalskog superligaša Trabzonspora je Istanbulskoj berzi potvrdilo da su započeti pregovori o transferu donedavnog selektora Alžira, Vahida Halilhodžića, na mjesto trenera ovog kluba.

“Naš profesionalni fudbalski klub je započeo pregovore o transferu trenera Vahida Halilhodžića”, navodi se u saopštenju kluba koje je dostavljeno Berzi i javnosti, a što je zakonska obaveza u Turskoj.

Halilhodžić je iskusni stručnjak koji je pažnju svjetske javnosti dodatno privukao izvanrednim nastupom reprezentacije Alžira na Mundijalu u Brazilu, koja je, sa popularnim Vahom na klupi, igrala osminu finala i tako obradovala cijelu naciju.