Muhamed Bešić definitivno u Evertonu

[dropcap]LIVERPUL[/dropcap] Muhamed Bešić, fudbalski reprezentativac BiH, u narednoj sezoni će definitivno nositi dres Evertona, potvrdio je Roberto Martinez, menadžer kluba iz Liverupla.

Martinez je na zvaničnoj veb stranici Evertona rekao da će Bešić putovati s ekipom u Bangkok, ali da neće igrati prijateljske utakmice.

“Narednih nekoliko dana na Tajlandu Muhamed Bešić će moći iskoristiti da se upozna sa svojim novim saigračima i da proba svoju formu dovesti na željeni nivo. Zadovoljstvo mi je što ću Bešića po povratku u Englesku moći predstaviti našim navijačima kao novo pojačanje. Želio bih zahvaliti Ferencvarošu na izuzetno korektnom odnosu tokom pregovora”, kazao je Martinez.

Detalji transfera, kao ni period na koji će Bešić potpisati za “karamele” nisu još otkriveni javnosti. Nagađa se da će obeštećenje iznositi 4 miliona funti, pišu Nezavisne novine.

Nakon Gereta Berija, naš reprezentativac je drugo ovoljetno pojačanje za Everton.

Bešić je Martineza oduševio svojim partijama na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Prethodno je igrao za Hamburger SV, iz kojeg je prešao u Ferencvaroš.

Mladi veznjak je za BiH debitovao 5. novembra 2010. u prijateljskom susretu sa Slovačkom. Sa 18 godina i mjesec dana postao je najmlađi igrač koji je igrao za BiH. Dosad je za državni tim odigrao 12 utakmica.