Gvardiola: Mančester Junajted nema dovoljno novca da kupi igrače Bajerna

[dropcap]MINHEN[/dropcap] Trener aktuelnog njemačkog prvaka Bajerna, Pep Gvardiola, tvrdi da Mančester Junajted nije toliko jak i bogat da bi mogao kupiti neke igrače minhenskog velikana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na pitanje da li je Mančester Junajted poslao ponude za Bajernovog napadača Tomasa Milera i još neke igrače, odgovorio je: “Mančester nema dovoljno novca za tako nešto”.

Ističući da je Mančesterov trener Luis van Gal njegov dobar prijatelj i da ta ekipa mnogo ulaže u nove transfere, Gvardiola je kazao da je to dobro za Van Gala.

“Znam klubove koji žele da uzmu moje igrače, ali ta odluka je na igračima. Ostaju oni koji to žele. I Mančester Junajted je tražio neke naše igrače, ali oni su srećni i zadovoljni ovdje”, kazao je Gvardiola.

Podsjetivši da je Mančester Junajted prošlu sezonu završio kao sedmi u Premijer ligi Engleske i da nije izborio nastup u UEFA takmičenjima, Gvardiola tvrdi da je to “dobar nauk velikim klubovima koji pomisle da su nepobjedivi”.

“I naredna sezona bi mogla biti slična. Fudbal je zato mnogo lijep”, zaključio je Gvardiola.

Mančester je tokom ovogodišnjeg ljetnog prelaznog roka doveo Anhela di Mariju, Radamela Falkaoa, Luka Šoua, Markosa Roju, Andera Herera i Dejlija Blinda, a za transfere je izdvojio ukupno 191 milion evra.