Mpabe – Nejmar – Kavani rasturili Bavarce, Marsijal i Lukaku rasturili istočni front

Ako je Bajern već godinama merna jedinica za tim koji stalno dolazi do završnice u Ligi šampiona, onda Pari Sen Žermen komotno može da se nada toliko željenom osvajanju najelitnijeg klupskog takmičenja. U derbiju grupe koji na kraju neće mnogo promjeniti redosljed na tabeli, PSŽ je protiv Bajerna kupio moć i autoritet kojima će izazivati strah kod rivala koji mu stanu na put ka klempavom peharu.

PSŽ je sa 3:0 pregazio Bajern u demonstraciji novonastale fudbalske sile koja se širi sa Parka prinčeva. Bajern je patio i krvario pod kramponima fantastičnog trilinga NejmarKavaniMbape. Anćeloti nije imao načina kako da se odupre uraganskim napadima 450.000.000 evra plaćenog trilinga. Nije mogao da izbori ni pristojan poraz. Čak su i ovih 3:0 blagi kako je Bajern večeras mogao da nastrada u Gradu svetlosti.

Nejmar je u drugom minutu prošao celu odbranu Bajerna, prošetao se kroz nju i potom servirao gol neuništivom Daniju Alvesu koji se poput tajfuna sjurio iz pozadine po desnom krilu i najavio šou na Parku prinčeva. Bajern se još i držao na 1:0, pretio, imao neke šanse, a onda je fenomenalni Kilijan Mbape asistirao Kavaniju koji je svoj status u Parizu zacementirao projektilom pod prečku Bajernovog gola. Na kraju je Mbape još jednom promješao Bavarce i bio najzaslužniji za gol Nejmara.

Preljepo je videti kako dobro funkcioniše napad Pari Sen Žermena sa dvojicom najskupljih u istoriji… Jedva čekamo da vidimo ko će se odbraniti od ove napadačke sile do kraja sezone. Bajern definitivno ne može. PSŽ je zabo zastavicu na prvo mesto u grupi, Bavarci mogu samo da mu gledaju u leđa. Što ne treba previše da ih sekira, ali svakako treba da ih zabrine. Grupu će proći u konkurenciji Anderlehta i Seltika. Ali za nešto više, mora bolje od ovoga…

Anderleht – Seltik 0:3

Seltik je u okršaju za Ligu Evrope napravio možda i ključni korak pobjedom u Briselu od 3:0. Anderlehtova odbrana nije za ovaj nivo fudbala. Dva puta je lako izrađena i Škoti su odneli vredna tri boda.

Atletiko Madrid – Čelsi 1:2

U drugom derbiju večeri, očekivana šahovska partija na Metropolitanu u Madridu je donela bolan šah-mat domaćoj ekipi. Čelsi je golom Batšuajia u poslednjem sekundu posle fenomenalne akcije savladao Ateltiko sa 2:1. U okršaju dvojice vrsnih taktičara, Konte je zasluženim preokretom matirao Simeonea i postao prvi gostujući trener koji je pobjedio na novom Atletikovom stadionu.

Azar je imao stativu u prvom poluvremenu, a Atletiko je do vođstva stigao iz penala koji je bez potrebe skrivio David Luiz. Ali Čelsi je tim koji nije lako slomiti. Pa čak ni u jazbini Čolovih vukova. Proradila je glavna poluga Plavaca, Azar je pogodio Moratu u glavu i to je bilo dovoljno za izjednačenje. Čelsi je tempom slomio Atletiko što je rjetko kome polazilo za rukom. Posle maestralne akcije u poslednjem sekundu meča i sjajne asistencije Alonsa, džoker Batšuaji je presudio Atletiku. Biće ovo zanimljiva grupa, Roma bi mogla da pomrsi konce favoritima…

CSKA – Mančester Junajted 1:4

A Murinjova kaznena ekspedicija nemilosrdno gazi sve pred sobom. Tandem LukakuMarsijal je blistao na istočnom frontu i do nogu potukao CSKA u Moksvi sa 4:1. Na poluvremenu je bilo ogromnih 3:0. Marsijal je namestio dva gola Belgijancu kojeg je nemoguće čuvati na petercu i između toga pogodio i penal. Na kraju je bio najzaslužniji i za četvrti gol Mhitarjana. Osim bodovnog kapitala, raspoloženi Marsijal je najveći Murinjov dobitak u Moksvi.

Bazel – Benfika 5:0

Poraz CSKA je na najbolji način iskoristio Bazel i u njihova naredna dva međusobna okršaja ćemo saznati ko će uz Junajted u osminu finala. Benfika neće sigurno. Posle poraza od CSKA je večeras pregažena u Bazelu. Švajcarci su deklasirali lisabonske Orlove sa 5:0. Masakrirali su odbranu Benfike, a najljepši detalj meča je bio drugi gol. Oberlan je u 20. minutu izbio loptu posle kornera na prvoj stativi. Uhvatio je ludački sprint i samo 14 sekundi posle intervencije pred svojim golom je proslavljao gol dok je lopta ulazila u mrežu Benfike.

Sporting – Barselona 0:1

Giganti u grupi D su odradili ono što im je trebalo. Barselona je nastavila pobedničku seriju minimalnom pobjedom u Lisabonu nad Sportingom. Bio joj je dovoljan autogl Koatesa posle prekida. Dominirala je, mogla i ubjedljivije da pobjedi, ali i ovo je dovoljno…

Juventus – Olimpijakos 2:0

Više se mučio Juventus da dođe do očekivane pobjede protiv Olimpijakosa. Na kraju je klasa ipak presudila i Grci su ispraćeni kući sa 2:0. Odolevali su do 70. minuta kada je Pipita Iguain proanašao izgubljeni golgeterski njuh i probio oklop Pirejaca. A poslije Iguaina, na red je došao i Dibala. Za kraj svih Olimpijakosovih nada…

Rezultati

GRUPA A

CSKA – MANČESTER JUNAJTED 1:4 (0:3)
/Kučajev 90 – Lukaku 4, 27, Marsijal 19pen, Mkitarijan 57/

BAZEL – BENFIKA 5:0 (2:0)
/Lang 2, Oberlin 20, Van Volfsvinkel 59pen, Oberlin 69, Riveros 76/

GRUPA B

PARI SEN ŽERMEN – BAJERN 3:0 (2:0
/Alves 2, Kavani 31, Nejmar 62/

ANDERLEHT – SELTIK 0:3 (0:1)
/Grifits 41, Roberts 50, Sinkler 90+2/

GRUPA C

KARABAG – ROMA 1:2 (1:2)
/Henrik 28 – Manolas 7, Džeko 15/

ATLETIKO MADRID – ČELSI 1:2 (1:0)
/Grizman 40pen – Morata 60, Bačuaj 90+4/

GRUPA D

SPORTING – BARSELONA 0:1 (0:0)
/Koates 49ag/

JUVENTUS – OLIMPIJAKOS 2:0 (0:0)
/Iguain 69, Mandžukić 80/