Milojević rizikuje sa Borjanom i Rodićem, Babić uz Le Taleka

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević nije imao nimalo lagan posao prilikom sastavljanja tima za utakmicu sa Kelnom na Rajn Energi stadionu (četvrtak, 19.00). Povrede koje su kulminirale na utakmici sa Vojvodinom donele su glavobolju stručnom štabu srpskog vicešampiona, pa crveno-beli u Nemačkoj ne računaju na štopera Vujadina Savića.

Pouzdani defanzivac je iz predostrožnosti ostao u Beogradu, kako povreda zadnje lože protiv Kelna ne bi bila dodatno pogoršana, a period oporavka daleko duži, pa će njegovo mjesto u timu zauzeti Srđan Babić. Za nekadašnjeg igrača Vojvodine ovo će biti nova prilika za dokazivanje u crveno-belom dresu i šansa da Vladana Milojevića uveri da je igrač za velika djela. Slične probleme kao Savić imao je i Milan Rodić, ali će lijevi bek crveno-belih stisnuti zube, baš kao i čuvar mreže Milan Borjan, i zauzeti svoje mesto u startnoj postavi crveno-belih. Desni bok je naravno zagarantovan za Filipa Stojkovića. Tim sa Borjanom i Rodićem predstavljaće jednu vrstu rizika Vladana Milojevića, s obzirom na povrede, pa strateg crveno-belih nije smio da se kocka i sa Savićem u timu.

Sve ostale pozicije ostaće nepromjenjene u odnosu na utakmicu sa BATE Borisovim. Trojku na sredini terena činiće Donald, Krstičić i Kanga, s tim što će prva dvojica biti nešto više defanzivno orijentisani, dok će se na bokovima naći Slavoljub Srnić i Nemanja Radonjić. Učinak Radonjića bi ponovo mogao da bude od izuzetnog značaja. Ukoliko domaćin rješi da se otvori Zvezda bi baš zahvaljujući brzonogom vezisti mogla da bude ubitačna iz kontranapada. Srnić će na desnoj strani pokušati da iskoristi svaku priliku i pošalje neku upotrebljivu loptu ka Ričmondu Boaćiju ili pripreti udarcem iz drugog plana.

Boaći će u Kelnu pokušati da postigne svoj 30. gol u 2017. godini, ali će pored samih golova njegova uloga na terenu još jednom biti odvlačenje pažnje protivničkim štoperima i otvaranje prostora za igrače iz veznog reda da upute neki snažan udarac ka golu domaćina.