Milanovčani nisu doputovali na megdan Radu

[dropcap]BEOGRAD[/dropcap] Ponovljena revanš utakmica baraža za popunu fudbalske Superlige Srbije između Rada i Metalca iz Gornjeg Milanovca u četvrtak nije odigrana pošto se gosti nisu pojavili na terenu u zakazanom terminu od 19 sati.

Fudbaleri Rada su izašli na teren stadiona Čukaričkog na Banovom Brdu, Milanovčani nisu, a sudija Danilo Grujić je, prema propisima, sačekao 15 minuta i potom formalno obavijestio delegata Radomana Vasovića da od utakmice nema ništa.

Neodigrani meč, prema pravilima, trebalo bi da bude registrovan službenim rezultatom 3:0 za Rad.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučila je 5. juna da se odigra nova utakmica između Rada i Metalca nakon što je dan ranije susret prekinut u 49. minutu kada su navijači domaćeg tima na tribinama aktivirali suzavac.

Gosti iz Gornjeg Milanovca su tada odbili da igraju u nastavku, smatrajući da je Rad kao domaćin loše organizovao utakmicu i da mora da snosi posljedice zbog toga.

Rukovodstvo Metalca ranije je najavilo da ekipa neće doputovati u Beograd na utakmicu, jer smatra da njihov klub treba da dobije utakmicu službenim rezultatom.

Milanovčani su potvrdili da će na Izvršnom odboru FSS tražiti zaštitu pravilnika, a da će se u slučaju negativnog odgovora obratiti Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA).

Zajednica fudbalskih superligaša Srbije zakazala je sastanak Izvršnog odbora za petak od 12 sati u prostorijama Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi. Na dnevnom redu je, između ostalog, i verifikacija novih članova Superlige.

(Foto Sportski žurnal)